Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

IT konferencije u Srbiji koje ne smete propustiti

 • Početna
 • Vesti
 • IT konferencije u Srbiji koje ne smete propustiti
it konferencije u srbiji

IT konferencije pružaju jedinstvenu priliku za umrežavanje sa liderima industrije, sticanje novih znanja kroz predavanja i radionice, kao i inspiraciju za dalji profesionalni razvoj.

Srbija se poslednjih godina pozicionirala kao značajan centar za IT događaje u regionu, nudeći platformu za razmenu informacija između stručnjaka iz različitih oblasti tehnologije. 

U nastavku predstavljamo IT konferencije koje ne bi trebalo propustiti ukoliko ste ljubitelj novih tehnologija i tehnoloških dostignuća. 

Najpopularnije IT konferencije u Srbiji

Bilo da ste zainteresovani za mašinsko učenje, razvoj softvera, digitalni marketing ili agilne metode rada, ove konferencije nude nešto za svakoga. 

Evo liste od 7 najpopularnijih IT konferencija u Srbiji koje bi trebalo da posetite ukoliko ste ljubitelj novih tehnologija:

 1. Machine Learning Konferencija
 2. SPLET
 3. Pantheon konferencija
 4. Digitalk
 5. HalfStack
 6. Heapcon
 7. Regional Scrum Gathering Belgrade 

1. Machine Learning Konferencija

Machine Learning konferencija je jedan od najvažnijih IT događaja u Srbiji koji se bavi temama Data Science, mašinskog učenja i veštačke inteligencije, a održava se svakog maja  u Subotici. 

machine learning konferencija - it konferencija

Ovu dvodnevnu IT konferenciju, koja je posvećena oblastima data science-a, mašinskog učenja i veštačke inteligencije, po četvrti put organizuje Inspira Hub u saradnji sa Inspira grupom.

Fokus na ovogodišnjoj ML konferenciji je bio na dve ključne teme: 

 • Generative AI i 
 • MLOps1

Ove godine je po prvi put Inspira grupa bila domaćin u svom renoviranom prostoru kroz koji je tokom dva dana prošlo oko 200 profesionanalaca i 15 stručnih predavanja i diskusija. 

2. SPLET

SPLET konferencija nudi bogat program koji uključuje predavanja, radionice, prezentacije, panel diskusije i studije slučaja, sve sa ciljem da inspiriše učesnike i pruži im praktična znanja. 

Glavne teme ovogodišnje konferencije obuhvataju:

 • Web 3 tehnologiju
 • Internacionalno skaliranje
 • Inovacije i zakonsku regulativu
 • Strategije izlaska na tržište

Konferencija SPLET Tech će se održati 8. oktobra 2024. godine u MTS Dvorani u Beogradu. 

SPLET konferencija nije samo prilika za učenje, već i za povezivanje sa novim poslovnim partnerima iz regiona. Tokom događaja, učesnici će imati brojne mogućnosti za umrežavanje, razmenu ideja i stvaranje novih saradnji.

3. Pantheon konferencija

PANTHEON konferencija je poslovno-edukativni događaj u regionu, posvećen unapređenju poslovanja kroz digitalizaciju i primenu naprednih tehnologija.

pantheon it konferencija

Cilj konferencije je da okupi menadžere, računovođe, HR stručnjake, prodajne konsultante, programere i IT entuzijaste kako bi razmenili iskustva i znanja o najnovijim tehnološkim rešenjima.

Fokus ove godine je bio na spajanju tehnologije, veštačke inteligencije, praktičnog iskustva i ljudi u poslovnim procesima. 

Učesnici su imali priliku da saznaju više o novom samoukom sistemu i mogućnostima korišćenja AI pomoćnika – Aiona.

Konferencija je trajala dva dana, sa bogatim programom koji je uključivao preko 15 stručnih predavanja i panel diskusija. 

4. Digitalk

Digitalk konferencija je osmišljena kao mesto okupljanja stručnjaka, entuzijasta i profesionalaca koji žele da dele znanje, pričaju inspirativne priče i upoznaju sjajne ljude iz industrije.

Ova IT konferencija nudi bogat program koji uključuje:

 • Stručna predavanja i prezentacije
 • Panel diskusije sa eminentnim stručnjacima
 • Radionice i studije slučaja

Prisustvovanjem Digitalk konferenciji dobijate priliku da budete deo zajednice ljubitelja tehnologije, inovacija i marketinga koja veruje da se najveći izazovi lakše rešavaju zajedno.

5. HalfStack

HalfStack IT konferencija u Beogradu je deo niza međunarodnih događaja posvećenih JavaScript programiranju. 

half stack it konferencija

Događaji na ovoj konferenciji su zabavni, kreativni i pružaju intiman ambijent gde svaki učesnik ima priliku da se upozna sa ostalim kolegama iz industrije.

Program konferencije uključuje između 8 i 12 sesija koje su pažljivo kreirane kako bi inspirisale i informisale publiku na visoko interaktivan i zabavan način. 

Iako svi detalji nisu unapred otkriveni kako bi se zadržao element iznenađenja na samom događaju, posetioci mogu očekivati neke od najeminentnijih stručnjaka iz oblasti JavaScript-a, uključujući Ben Ilegbodu i druge koji će biti naknadno objavljeni.

Ova IT konferencija će se održati tek sledeće godine, 5. septembra 2025. u Beogradu.

6. Heapcon

Heapcon je regionalna konferencija koja okuplja stručnjake iz oblasti tehnologije kako bi diskutovali o najnovijim trendovima, alatima i tehnikama. 

Pored predavanja i panel diskusija, učesnici će imati priliku da učestvuju u raznim radionicama i praktičnim sesijama koje pokrivaju najnovije tehnologije i metodologije.

Ova konferencija će se održati 7. i 8. novembra 2024. godine u Madlenianum-u u Beogradu.

Ukoliko želite da budete u toku sa svim najnovijim informacijama o Heapcon konferenciji, možete da se prijavite na njihov newsletter putem zvaničnog sajta. 

Ove godine, osim sajta HelloWorld, među sponzorima se našla i Inspira grupa

7. Regional Scrum Gathering Belgrade 

Regional Scrum Gathering Belgrade je prilika da se povežete sa liderima i profesionalcima iz IT, Fintech, Telco i gaming industrija. 

Ovaj događaj okuplja vrhunske kompanije poput Prodyna, Raiffeisen Banka, Schnieder Electric, Blackrock, Proctorio i United Cloud. 

Učesnici će imati mogućnost da se uključe u interaktivne radionice i čuju inspirativna predavanja vodećih stručnjaka iz zemlje i inostranstva.

Konferencija će se održati 28. i 29. oktobra 2024. godine u Madlenianum-u u Zemunu (Beograd).

Zašto prisustvovati IT konferencijama?

IT konferencije pružaju mnoge benefite za sve koji ih posete, bilo da su profesionalci u tehnološkoj industriji, istraživači ili jednostavno radoznali.

machine learning konferencija - it konferencija - inspira grupa

Jedna od prednosti konferencija je umrežavanje sa istomišljenicima i liderima iz industrije, što otvara vrata za nove poslovne prilike, mentorstva i dugoročne saradnje. 

Pored toga, učesnici imaju jedinstvenu priliku da dobiju pristup najnovijim tehnološkim trendovima, alatima i tehnikama koje oblikuju budućnost IT sektora. 

Edukativni seminari i radionice koje su sastavni deo ovih događaja omogućavaju sticanje praktičnih znanja i veština koje mogu biti direktno primenjene u svakodnevnom radu. 

Kroz intenzivno učenje i interakciju, IT konferencije postaju neophodan resurs za sve one koji žele da ostanu kompetitivni i unaprede svoje karijere u dinamičnoj tehnološkoj industriji.

Zaključak

U ovom blogu smo vam predstavili nekoliko IT događaja u Srbiji koji pružaju sjajnu priliku za razmenu iskustava, saveta i znanja. Ove konferencije ne samo da pružaju znanje, već i inspiraciju za dalji rad i inovacije.

Ukoliko želite da saznate više o IT konferenciji koju organizuje Inspira Hub u saradnji sa Inspira grupom, posetite zvaničan sajt ML konferencije

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje

Povezane vesti

Machine Learning konferencija 2024- Fokus na Generative AI i MLOps

Više od 15 stručnih predavanja i panel diskusija eminentnih profesionalaca u obl...

Pročitaj više