Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

BizKod 8: Razvoj, timski duh i preduzimljivost

Inspira grupa sad već decenijama raste zahvaljujući želji za rastom i razvojem naših zaposlenih, od kojih su mnogi svoju preduzimljivost pokazali još u studentskim danima.

Imajući u vidu koliko je rano izlaganje praktičnoj primeni svog znanja važno, naša želja je da pomognemo u stvaranju prilika studentima upravo u tome.  

U razgovorima sa prof. dr Zlatkom Čovićem sa Visoke tehničke škole strukovnih studija, rodila se ideja o studentskom takmičenju u formi hakatona. Ubrzo je i Ekonomski fakultet prepoznao dobru priliku za svoje studente.

Od tada, ideja se samo nadograđivala i ove godine organizujemo osmi BizKod i vrednost koju dobijaju svi učesnici je iz godine u godinu sve veća. 

Studenti imaju priliku da se na BizKod 8 hakatonu oprobaju u kreiranju rešenja za izazove koje nosi praksa, da na rešenjima rade zajednički i osete sve prednosti ali i izazove timskog rada, kao i da u tom procesu koriste znanje i iskustvo svojih mentora iz Inspira grupe.

Neretko nakon takmičenja čujemo da je upravo ovo iskustvo dalo mnogima dodatno samopouzdanje i vetar u leđa, kao i da su mnoga prijeteljstva upravo tu počela.

A najlepše je kada čujemo da prethodni učesnici preporučuju novim generacijama da se prijave, pomere svoje granice i testiraju svoje znanje. 

Izuzetno smo zahvalni na podršci i Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta koji su prepoznali da aktivnim učešćem u BizKod 8 projektu obezbeđuju svojim studentima prilike za preduzimljivost i nova iskustva koja ih bolje pripremaju za buduće profesionalne poduhvate. 

A Inspira grupa dobija priliku da pokaže studentima i iskustveno kako bi to bilo raditi kod nas gde se preduzimljivost, hrabrost i timski rad visoko cene, kao i fer prisup uvek i svuda.

Posebno smo srećni kada se našoj ekipi priključi neko ko je želju za radom kod nas upravo dobio negde u sred noći pripremajući svoju prezentaciju uz veliku podršku mentora iz Inspira grupe. 

Kad smo kod mentora, ne treba propustiti priliku da se osvrnemo i na neverovatan trud i rad sve većeg broja dobrovoljaca iz naših timova, koji se pored svog redovnog posla posvete priređivanju ovog jedinstvenog iskustva.

Naravno, nisu tu samo mentori, tu su i:

  • timovi zaduženi za prostor,
  • hranu,
  • piće,
  • nagrade,
  • promociju…

Tog vikenda su naše kancelarije življe nego ikad a njima prođe sedamdesetak zaposlenih Inspira grupe u različitim ulogama.

Ovo je ujedno i prilika za sve nas da pomerimo svoje granice, oprobamo se u nekim novim zaduženjima, bolje upoznamo neke kolege sa kojima inače nemamo prilike da sarađujemo i zabavimo se dok radimo za viši cilj. 

Rast i razvoj Subotice je deo naših strateških ciljeva i aktivno radimo na tome gde god imamo priliku – a nema boljeg i lepšeg načina od pomoći studentima u njihovim prvim susretima sa poslovnim izazovima. 

Prijave za BizKod hakaton su otvorene do ponedeljka 26. februara putem sajta bizkod.rs.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje

Povezane priče

Studije o upravljanju softverskim proizvodima – direktan odgovor na potrebe IT firmi

Inspira grupa i Ekonomski fakultet u Subotici neguju partnerstvo više od petna...

Pročitaj više

11 uspešnih godina saradnje: Odlazak na Međunarodnu PHP konferenciju u Minhen

Saradnja sa kompanijom Inspira grupa (tadašnja Infostud grupa) je započela 2012. god...

Pročitaj više
bizkod hakaton

BizKod Hakaton: Saveti i iskustva iz ugla učesnika

Osmi BizKod hakaton se uveliko zahuktava, pripreme se polako privode kraju a pr...

Pročitaj više