Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

BizKod Hakaton: Saveti i iskustva iz ugla učesnika

bizkod hakaton

Osmi BizKod hakaton se uveliko zahuktava, pripreme se polako privode kraju a prijave su otvorene još svega nekoliko dana.

Želeli smo da se prisetimo kako je takmičenje izgledalo prošle godine iz ugla učesnika, pa smo pitali Milicu Kovač i Milu Marinković, koje su danas i deo našeg IPG tima, da podele svoje utiske sa nama.

Biti deo BizKod hakatona i izlazak iz zone komfora je za mene već bio jedna mala pobeda, a znanje i iskustvo koje sam stekla, kao i uspomene sa timom su neprocenjivi

Koji bi bio vaš savet kandidatima koji se premišljaju da li da se prijave na BizKod hakaton? 

Mila: Budućim kandidatima bih savetovala da ne propuštaju priliku da se prijave jer će steći mnogo korisnih veština, upoznati nove ljude i mnogo se zabaviti. 

Ne treba da se plaše izazova i da čekaju da budu 100% spremni, već samo da krenu jer će iz toga izaći sa mnogo više samopouzdanja i znanja koje će im kasnije biti korisno kako u karijeri tako i generalno u životu. 

Milica: Ukoliko žele da se ludo provedu, druže, osete takmičarsku atmosferu, nauče svašta nešto uz podršku iskusnih mentora i pretoče svoje znanje u praksu kao i mi, onda bi moj savet bio da se prijave! 

Top 3 izazova iz tvog takmičenja? 

Mila: Među top tri izazova izdvojila bih vremensku ograničenost, u početku je 24 časa delovalo kao dug period, ali kako je vreme prolazilo shvatile smo da imamo još mnogo toga da odradimo. 

Osim toga, bilo je dosta naporno ostati budan i jednako produktivan, u kasnim satima je manjkalo kreativnosti, ali sam se trudila da tada napravim kratku pauzu kako bih se odmorila i nastavila da radim na zadatku. 

Milica: Moj najveći izazov tokom takmičenja bio je ostati budan više od 24 sata. To je zaista testiralo moju izdržljivost i fokus tokom dugog perioda, posebno u kasnijim satima kada umor počinje da se oseća. Takođe izazov je bio uskladiti sve ideje koje smo imale u delo uz ograničenje vremena.

Kako preživeti noćnu smenu? 

Mila: Savet za preživljavanje noćne smene je: 

Hidrirajte se, pravite pauze, prošetajte, izađite na svež vazduh i trudite se da na tim pauzama ne razmišljate puno o zadatku već to vreme iskoristite da se barem malo odmorite.  

Milica: Uz mnoooogo kafe, ali i kvalitetnih pauza u kojim ćete se odmoriti od ekrana kako bi sačuvali energiju i koncentraciju. 

Šta mislite da je potrebno da bi se pobedilo na BizKod hakatonu?

Da li vam je pobeda bila jako važna ili ste se prijavile zbog iskustva? 

Mila: Po mom mišljenju, nije ključno samo rešiti zadatak na dobar način, već je bitno da pokažemo i dobru komunikaciju i rad sa timom, trud, posvećenost i motivaciju i želju da iz svakog izazova nešto novo naučimo. 

Biti deo takmičenja i izlazak iz zone komfora je za mene već bio jedna mala pobeda, a znanje i iskustvo koje sam stekla, kao i uspomene sa timom su neprocenjivi. Pobeda na takmičenju je bila samo šlag na tortu. 

Milica: Dobra organizacija i komunikacija u timu, takođe mislim da je će pomoći i neko predznanje sa faksa u rešavanju zadatka.  

Pobeda može biti cilj, ali smatram da je mnogo bitnije iskustvo i veštine koje steknete kroz učešće u ovakvim studentskim aktivnostima kao što je BizKod, što je nama bilo veoma važno kao timu kada smo se prijavljivale. 

Prijave za BizKod hakaton su otvorene do ponedeljka 26. februara putem sajta bizkod.rs.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje

Povezane priče

11 uspešnih godina saradnje: Odlazak na Međunarodnu PHP konferenciju u Minhen

Saradnja sa kompanijom Inspira grupa (tadašnja Infostud grupa) je započela 2012. god...

Pročitaj više

BizKod 8: Razvoj, timski duh i preduzimljivost

Inspira grupa sad već decenijama raste zahvaljujući želji za rastom i razvojem na...

Pročitaj više

Šta da očekujemo od osmog BizKod takmičenja?

Pripreme za BizKod takmičenje su uveliko u toku, a ove godine nas očekuju određen...

Pročitaj više