Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Дневник једног БизКодовца

Дан 1 

7:00

Данас је тај дан, нисам сигуран да ли сам спреман за Бизкод. Како ћу се снаћи? Тек сам почео да учим неке ствари а знам да су моје колеге баш добре у овоме што тренутно учимо, ваљда ћу успети да све решим на време. Пијем кафу, пакујем сву опрему која ми је потребна и крећем се према Галерији да се састанем са својим тимом. 

8:15

Стижем испред Галерије, видим своје колеге и сви изгледају нервозно као и ја, али постоји нека позитивна енергија и сви смо спремни да дамо све од себе. Почињемо да претпостављамо шта би све могло да се нађе у задатку, вртимо сценарије. Откуцало је 8:30, време је да се пењемо горе и упознамо нашег ментора. 

9:00

Лифт се отвара, улазимо у велике просторије Инспира групе (тадашње Инфостуд групе) и чека нас ментор како би нас одвео до нашег места. Добили смо баш добре мајице, време је да се пресвучемо у њих и полако наместимо на наша места. Држи нас адреналин, али смо спремни да покажемо шта смо научили и шта знамо. У том тренутку, стиже наш ментор и полако нас води на отварање самог такмичења и представљање задатка. Задатак је баш занимљив, време је да смислимо правац у којем би ишли. Враћамо се на место и крећемо да разрађујемо тему и намештамо развојно окружење. 

10:00

Сада је већ прошло мало мање од сат времена, договорили смо се како да приступимо проблему и поделили смо се по томе ко је добар у чему како би сам процес ишао што боље. Пишу се први редови кода, страница полако добија почетни облик и назире се нешто што се надамо да ће баш добро да испадне. Фокус нам је сада најбитнији, сада кад смо свежи хоћемо да донесемо све битне одлуке. 

13:30

Дижемо главу, већ је 13:30? Време баш брзо тече али лепо нам иде, напредујемо темпом којим смо планирали али сада је време за ручак. Током ручка смо покушавали да мало одморимо и попричамо са осталим тимовима како им иде, где су стали,…  

14:30

Враћам се на место заједно са својим тимом, сада смо се одморили, више нисмо гладни и спремни смо за другу рунду кодирања и креативног размишљања. Ту смо налетели на прве проблеме, није нам радио логин како треба. У једном тренутку сво четворо гледамо у код и никако да схватимо шта тачно фали. Време је да зовемо нашег ментора, он нам сигурно може помоћи како да дођемо до решења. Сели смо са стране, почели да му цртамо како смо замислили да логин ради, где нам је он дао сјајне сугестије на шта би могли да обратимо пажњу и после скоро 40 мин дебаговања, еурека! Логин је прорадио. Чули смо да се у 18:30 спрема предавање како направити добру презентацију. Пошто нико од нас није стручан у томе, одлучили смо да један од колега оде и чује на шта све треба да пазимо јер знамо да је презентација јако битна. 

19:30

Полако ме хвата умор, сада већ програмирам више него што сам икада у континуитету и почињем да правим доста баналне грешке. Време је за паузу, а сва срећа вечера је послужена. После вечере узимам своју другу кафу тог дана и враћам се на место да би завршио битан део апликације. Током вечере успео сам да ухватим мало времена да се искључим и сада сам свеже главе успео да решим проблем који ме је мучио скоро 2 сата. 

Дан 2 

00:00

Откуцала је поноћ, имамо скоро па готов производ али мучи ме један проблем. Неће да ми се направи унос у базу. Гледао сам у код сат времена и почињем полако да сумњам да ли ћу стићи да решим овај баг јер сам испробао све што ми је пало на памет. Очи ми се полако затварају и осећам се веома уморно, и размишљам како би сада волео да легнем у кревет и одспавам. Међутим, у том тренутку ми долази ментор и даје ми додатну мотивацију и наводи ме да пробам мало другачији приступ решењу проблема и кроз следећих сат времена проблем нестаје! 

6:00

Сви смо изморени, двоје од колега су отишли да легну да одремају мало пред крај такмичења. Остало је још пар ситних промена, али имамо готово решење. Баш сам задовољан решењем које ћемо представити. Није савршено, али ово је наш труд и рад и јако смо поносни! 

8:00

Сели смо да решимо презентацију и да се спремимо да представимо наше решење жирију. Поделили смо се ко прави презентацију, а ко слика сам производ и спрема за демо. 

10:00

Прозивају нас испред жирија и приказујемо своје решење. Стварно смо били нервозни, али на крају презентација је брзо прошла и задовољни смо како смо приказали наше решење и сада чекамо проглашење победника. 

12:00

Чекамо победнике, пењемо се горе у салу и ослушкујемо да ли ће баш нас да прозову. На жалост нисмо били у прва три места али уопште не жалим што сам учествовао. Сјајно сам се провео, тестирао сам своје знање, научио толико нових ствари. Сигурно се враћам следеће године и долазим по прво место.  

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje

Повезане приче

У потрази за доктором за ауто-делове

Сајт ProdajaDelova.rs тражи нове чланове продајног тима Да ли се сећате како су се некад...

Прочитај више

Да ли је програмски језик РОДНО СЕНЗИТИВАН?

Грофица Ејда, припадница аристократског миљеа у Великој Британији, трасирала ј...

Прочитај више

Инфостуд некада са 10-ак људи, Инспира група данас са више од 300

Могу ли вредности остати исте?   То не може бити сасвим иста ствар, зар не? Г...

Прочитај више