Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Dnevnik jednog BizKodovca

Dan 1 

7:00

Danas je taj dan, nisam siguran da li sam spreman za Bizkod. Kako ću se snaći? Tek sam počeo da učim neke stvari a znam da su moje kolege baš dobre u ovome što trenutno učimo, valjda ću uspeti da sve rešim na vreme. Pijem kafu, pakujem svu opremu koja mi je potrebna i krećem se prema Galeriji da se sastanem sa svojim timom. 

8:15

Stižem ispred Galerije, vidim svoje kolege i svi izgledaju nervozno kao i ja, ali postoji neka pozitivna energija i svi smo spremni da damo sve od sebe. Počinjemo da pretpostavljamo šta bi sve moglo da se nađe u zadatku, vrtimo scenarije. Otkucalo je 8:30, vreme je da se penjemo gore i upoznamo našeg mentora. 

9:00

Lift se otvara, ulazimo u velike prostorije Inspira grupe (tadašnje Infostud grupe) i čeka nas mentor kako bi nas odveo do našeg mesta. Dobili smo baš dobre majice, vreme je da se presvučemo u njih i polako namestimo na naša mesta. Drži nas adrenalin, ali smo spremni da pokažemo šta smo naučili i šta znamo. U tom trenutku, stiže naš mentor i polako nas vodi na otvaranje samog takmičenja i predstavljanje zadatka. Zadatak je baš zanimljiv, vreme je da smislimo pravac u kojem bi išli. Vraćamo se na mesto i krećemo da razrađujemo temu i nameštamo razvojno okruženje. 

10:00

Sada je već prošlo malo manje od sat vremena, dogovorili smo se kako da pristupimo problemu i podelili smo se po tome ko je dobar u čemu kako bi sam proces išao što bolje. Pišu se prvi redovi koda, stranica polako dobija početni oblik i nazire se nešto što se nadamo da će baš dobro da ispadne. Fokus nam je sada najbitniji, sada kad smo sveži hoćemo da donesemo sve bitne odluke. 

13:30

Dižemo glavu, već je 13:30? Vreme baš brzo teče ali lepo nam ide, napredujemo tempom kojim smo planirali ali sada je vreme za ručak. Tokom ručka smo pokušavali da malo odmorimo i popričamo sa ostalim timovima kako im ide, gde su stali,…  

14:30

Vraćam se na mesto zajedno sa svojim timom, sada smo se odmorili, više nismo gladni i spremni smo za drugu rundu kodiranja i kreativnog razmišljanja. Tu smo naleteli na prve probleme, nije nam radio login kako treba. U jednom trenutku svo četvoro gledamo u kod i nikako da shvatimo šta tačno fali. Vreme je da zovemo našeg mentora, on nam sigurno može pomoći kako da dođemo do rešenja. Seli smo sa strane, počeli da mu crtamo kako smo zamislili da login radi, gde nam je on dao sjajne sugestije na šta bi mogli da obratimo pažnju i posle skoro 40 min debagovanja, eureka! Login je proradio. Čuli smo da se u 18:30 sprema predavanje kako napraviti dobru prezentaciju. Pošto niko od nas nije stručan u tome, odlučili smo da jedan od kolega ode i čuje na šta sve treba da pazimo jer znamo da je prezentacija jako bitna. 

19:30

Polako me hvata umor, sada već programiram više nego što sam ikada u kontinuitetu i počinjem da pravim dosta banalne greške. Vreme je za pauzu, a sva sreća večera je poslužena. Posle večere uzimam svoju drugu kafu tog dana i vraćam se na mesto da bi završio bitan deo aplikacije. Tokom večere uspeo sam da uhvatim malo vremena da se isključim i sada sam sveže glave uspeo da rešim problem koji me je mučio skoro 2 sata. 

Dan 2 

00:00

Otkucala je ponoć, imamo skoro pa gotov proizvod ali muči me jedan problem. Neće da mi se napravi unos u bazu. Gledao sam u kod sat vremena i počinjem polako da sumnjam da li ću stići da rešim ovaj bag jer sam isprobao sve što mi je palo na pamet. Oči mi se polako zatvaraju i osećam se veoma umorno, i razmišljam kako bi sada voleo da legnem u krevet i odspavam. Međutim, u tom trenutku mi dolazi mentor i daje mi dodatnu motivaciju i navodi me da probam malo drugačiji pristup rešenju problema i kroz sledećih sat vremena problem nestaje! 

6:00

Svi smo izmoreni, dvoje od kolega su otišli da legnu da odremaju malo pred kraj takmičenja. Ostalo je još par sitnih promena, ali imamo gotovo rešenje. Baš sam zadovoljan rešenjem koje ćemo predstaviti. Nije savršeno, ali ovo je naš trud i rad i jako smo ponosni! 

8:00

Seli smo da rešimo prezentaciju i da se spremimo da predstavimo naše rešenje žiriju. Podelili smo se ko pravi prezentaciju, a ko slika sam proizvod i sprema za demo. 

10:00

Prozivaju nas ispred žirija i prikazujemo svoje rešenje. Stvarno smo bili nervozni, ali na kraju prezentacija je brzo prošla i zadovoljni smo kako smo prikazali naše rešenje i sada čekamo proglašenje pobednika. 

12:00

Čekamo pobednike, penjemo se gore u salu i osluškujemo da li će baš nas da prozovu. Na žalost nismo bili u prva tri mesta ali uopšte ne žalim što sam učestvovao. Sjajno sam se proveo, testirao sam svoje znanje, naučio toliko novih stvari. Sigurno se vraćam sledeće godine i dolazim po prvo mesto.  

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje

Povezane priče

Internet prodaja guma – Transformacija navika kupaca

Internet Prodaja Guma je 2009. bila prva internet prodavnica guma u Srbiji, a ulas...

Pročitaj više

11 uspešnih godina saradnje: Odlazak na Međunarodnu PHP konferenciju u Minhen

Saradnja sa kompanijom Inspira grupa (tadašnja Infostud grupa) je započela 2012. god...

Pročitaj više
bizkod hakaton

BizKod Hakaton: Saveti i iskustva iz ugla učesnika

Osmi BizKod hakaton se uveliko zahuktava, pripreme se polako privode kraju a pr...

Pročitaj više