Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Finansije i računovodstvo – kako administrativno zahtevni timovi organizuju rad od kuće?

Sektor Računovodstva i finansija jedan je od segmenata Infostud grupe koji je poslednji počeo da radi od kuće, pre svega zbog obimne dokumetacije i implementacije novog ERP-a, ali se ovaj tim u kome su uglavnom zaposlene mlade mame i jedan tata, organizovao i sada funkcioniše kao da su svakog dana zajedno. O tome kako je vanredna situacija uticala na izmeštanje tima koji je kod nas najviše vezan za kancelarijske uslove, pitali smo njihovog šefa, Marijanu Kanurić.

Sektor Računovodstva i finansija vodi kompletnu knjigovodstveni evidenciju i radi izveštavanje za sve firme u Infostud grupi, a to znači od knjiženja poslovnih promena do zvaničnih i internih finansijskih izveštaja. To znači da kroz naše ruke i računovodstvene programe prođe veliki broj faktura, izveštaja, finansijskih pregleda. Kroz naše ruke i računovodstveni program svakodnevno prođe veliki broj faktura, izvoda banke, dopisa, ugovora, analitičkih kartica kupaca i dobavljača…

Mi smo jedan od sektora koji je poslednji počeo da radi od kuće, prvenstveno zbog dokumetacije koja uvek treba da nam bude pri ruci i nismo mogli da zamislimo rad bez registratora ?. Prvi korak je bio rad u smenama, u cilju da smanjimo broj ljudi u kancelariji. Kada je uveden policijski čas odlučili smo se da svi radimo od kuće. Najveći izazov nam je bio nedostatak dokumetacije kod kuće, preuzimanje pošte i fizička odvojenost zbog razmene informacija.

Izazove u radu smo rešili tako što smo uveli dežurstva u smislu da neko mora bar jednom nedeljno da ode do kancelarije i tada je njegov zadatak da bude na usluzi svim kolega iz sektora, da skenira svu poštu i dostavi potrebnu dokumentaciju elektronski. Sve što možemo potpisujemo putem elektronskog potpisa. Uveli smo jutarnje sastanke putem Teams-a, koji koristimo za online komunikaciju, da budemo u toku sa svim dešavanjima u sektoru i održimo timsku atmosferu. Još jedan izazov je rad od kuće pored male dece  Kod nas većina žena u sektoru ima malu decu pa nije uvek moguće biti pri računaru u određeno vreme, a to smo rešili sa fleksibilnim radnim vremenom.

Osim tekućih poslova trenutno smo u procesu implemetacije novog ERP-a što je ogroman i bitan infrastrukturni projekat. Nismo ga stopirali u vreme vanrednog stanja već sve radimo online sa partnerima iz Beograda i za sada smo zadovoljni kako sve funkcionište s obzirom na okolnosti. Sada kako popuštaju mere, polako ćemo se vraćati u svoju ustaljenu rutinu. Korak po korak, uz brigu o zdravlju na prvom mestu.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje