Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Финансије и рачуноводство – како административно захтевни тимови организују рад од куће?

  • Početna
  • Priče iz Inspira grupe
  • Финансије и рачуноводство – како административно захтевни тимови организују рад од куће?

Сектор Рачуноводства и финансија један је од сегмената Инфостуд групе који је последњи почео да ради од куће, пре свега због обимне докуметације и имплементације новог ЕРП-а, али се овај тим у коме су углавном запослене младе маме и један тата, организовао и сада функционише као да су сваког дана заједно. О томе како је ванредна ситуација утицала на измештање тима који је код нас највише везан за канцеларијске услове, питали смо њиховог шефа, Маријану Канурић.

Сектор Рачуноводства и финансија води комплетну књиговодствени евиденцију и ради извештавање за све фирме у Инфостуд групи, а то значи од књижења пословних промена до званичних и интерних финансијских извештаја. То значи да кроз наше руке и рачуноводствене програме прође велики број фактура, извештаја, финансијских прегледа. Кроз наше руке и рачуноводствени програм свакодневно прође велики број фактура, извода банке, дописа, уговора, аналитичких картица купаца и добављача…

Ми смо један од сектора који је последњи почео да ради од куће, првенствено због докуметације која увек треба да нам буде при руци и нисмо могли да замислимо рад без регистратора ?. Први корак је био рад у сменама, у циљу да смањимо број људи у канцеларији. Када је уведен полицијски час одлучили смо се да сви радимо од куће. Највећи изазов нам је био недостатак докуметације код куће, преузимање поште и физичка одвојеност због размене информација.

Изазове у раду смо решили тако што смо увели дежурства у смислу да неко мора бар једном недељно да оде до канцеларије и тада је његов задатак да буде на услузи свим колега из сектора, да скенира сву пошту и достави потребну документацију електронски. Све што можемо потписујемо путем електронског потписа. Увели смо јутарње састанке путем Теамс-а, који користимо за онлине комуникацију, да будемо у току са свим дешавањима у сектору и одржимо тимску атмосферу. Још један изазов је рад од куће поред мале деце  Код нас већина жена у сектору има малу децу па није увек могуће бити при рачунару у одређено време, а то смо решили са флексибилним радним временом.

Осим текућих послова тренутно смо у процесу имплеметације новог ЕРП-а што је огроман и битан инфраструктурни пројекат. Нисмо га стопирали у време ванредног стања већ све радимо онлине са партнерима из Београда и за сада смо задовољни како све функциониште с обзиром на околности. Сада како попуштају мере, полако ћемо се враћати у своју устаљену рутину. Корак по корак, уз бригу о здрављу на првом месту.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje