Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Из угла Продукт Менаџера: Сваки дан је нова авантура и изазови чине да посао никада није досадан

  • Početna
  • Priče iz Inspira grupe
  • Из угла Продукт Менаџера: Сваки дан је нова авантура и изазови чине да посао никада није досадан

Ауто-индустрија, 20 милиона посета месечно, сајт Половни аутомобили. Питали смо Владимира, Продукт Менаџера, доказаног Половњака, каква су његова искуства у раду на развоју производа.

Како изгледа радити на сајту Половни аутомобили?

Након неколико краћих пракси током студија и раду на неколико пројеката, без много искуства, 2020. године први пут долазим у Половне аутомобиле као Инспира старт стипендиста. Дочекује ме тим сјајних људи и првенствено стручњака и прихватају ме као део свог колектива. Шта ћеш више?

Долазим као слаб познавалац било чега што има везе са аутомобилима и врхунац мог знања у том моменту је препознавање боје аутомобила и да мотор дефинитивно не би требао да се дими. Рад на Половњацима је променио то и аутомобили су ми једна од страсти данас.

Сваки дан је нова авантура и изазови чине да посао никада није досадан. Рад са другим секторима ми омогућује да ширим знања у областима ван развоја производа.

Када споменем људима где радим, инстант имамо заједничке теме, док слушам како су нашли одличан ауто на нашем сајту или продали свој за мање од сат времена. Понекад се чак осећам као позната личност само зато што радим овде.

Откриј нам шта тачно ради Продукт Менаџер, како изгледа твој посао? Која су знања, вештине и личне особине важне за овај посао?

Продукт Менаџер је најједноставније речено, особа која мора да држи све конце у рукама. То није особа са искључиво техничким знањем, већ особа која добро комуницира, уме да организује посао, анализира ствари, чак иако некада преанализира. Јер бити овертхинкер је код нас цоол. Ужива у истраживању, упознавању са новим стварима, активно размишља на тему “чему заправо наш корисник највише тежи?”. Све то, док жонглира приоритетима и неговању добрих међуљудских односа.

Од недавно, добио сам ту част да водим једну развојну групу, чији је задатак да се активно бави стратешким пројектима за бизнис. То наравно, подразумева веће одговорности, али такође више слободе и прилику за стицањем дубљих специјализованих знања у тој области.

Када би новом колеги причала о пројектима на којима си радио, које пројекте би посебно издвојио?

-Припадам малој групи људи који су водили акцију кредита. Наиме, Половњаци два пута годишње организују прозор од месец дана када корисници и клијенти могу допунити своје залихе кредита по доста нижој цени уз велике погодности као гратисе. Неки од циљева мог тима су били повећати ефикасност и транспарентност погодности које акција нуди корисницима и наравно допринети повећању прихода бизниса.

-Организација и припрема виртеулног сајма нових аутомобила на сајту, познатији као “Дани нових возила” је такође пројекат на којем сам радио. Циљ овог пројекта је био ставити фокус на нова возила током трајања сајма и преселити једно дешавање које се традиционално одржава оффлине на нашу онлине платформу.

-Један од првих мојих пројеката у Половњацима је била имплементација новог микросервиса за слање СМС-ова корисницима. Након анализе старог система који смо користили у ове сврхе и идентификовања његових мањкавости, одлучили смо да имплементирамо ново решење. Моји фокуси су били да анализирам тренутне процесе слања СМС-ова, ревидирам их и унапредим, тестирам перформансе слања порука на већи број корисника, анализирам трошкове новог решења на месечном нивоу, направим план преласка на нови систем, тако да корисници ни не примете да се прелазак десио.

Каква је екипа у развоју и са ким поред колега из свог сектора комуницираш?

-Како бих нас описао најбоље? Укратко, сви смо ми залуђеници за технику и често вичемо „Приоритети и метрике!“.

Развој има ту част да је у сталној комуникацији са свим секторима бизниса, а често и са људима ван бизниса. Вештост у комуникацији ту долази до изражаја, јер морамо прилагодити комуникацију саговорнику и пренети му информације на најбољи могући начин. Сарадња са толико различитих типова људи има своје изазове, али истовремено чини посао интересантнијим.

Уколико си се пронашао/ла у овим редовима можеш да бациш поглед на наш нови конкурс. Пријави се, Половњаци те чекају 🙂

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje