Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Каријера је маратон, а не спринт

Немања Шили Тодоровић каријеру у Инфостуду је започео као тестер софтвера сајта polovniautomobili.com, где је више од две године радио и као Product Owner. Након интерног конкурса, почетком 2020 своје искуство и знање унапредиће на најмлађем и најбрже растућем сајту Инфостуд групе, 4зида.рс, на позицији развоја производа.

Садашња позиција: Развој Производа (Продуцт Девелопер), 4зида.рс

Стартна позиција: Софтwаре тестер – 2017, Половни аутомобили

Каријерни пут:

Каријеру у Инфостуду сам почео 2017. године, у јануару. Своје прве кораке сам започео као софтwаре тестер. Након периода од 6 месеци, почињем полако да улазим у бизнис логику, и своју каријеру преусмеравам ка развоју производа. Сама транзиција није била много тешка, јер сам пролазећи кроз сајт научио мање више како све технички функционише.

Након обуке прелазим у позицију Продуцт Оwнера, где се највише фокусирам на интерне потребе тима Продаје, док паралелно развијам и унапређујем производе који су намењени нашим клијентима. И ето, након 30 месеци рада на тој позицији, одлучујем да променим средину, због нових изазова који су испред мене.

Такође, менторисање нових људи који дођу у тим је нашто што волим да радим. Овде бих посебно издвојио ситуацију са такмичења „Биз Код 4.0“ у организацији Инфостуда, где је тим који сам усмеравао и менторисао пожелео да им и следеће године будем ментор – а нису победили.

Шта су најважније лекције које си научио кроз напредовање у каријери?

Хм, рекао би доста тога. Али некако кроз време, покушаћу да издвојим три ствари.

Прва, да кажем почетна – немојте да прегорите, успорите!

Можда звучи као клише, али је врло битно. Свако би требао да зна, или научи, своје границе.

Научи да трчиш маратон од 30-так година рада, а не спринт од 3 године.

Друга – научи да губиш.

Ово звучи негативно, али заправо није. Што пре научиш да признаш своје грешке, и не гледаш их као грешке него као лекције, брже ћеш напредовати.

И у каријери и као човек.

И трећа – веруј инстиктима.

Ово не може да се научи. Дође временом и искуством. Многи ће онда рећи – па како онда да верујем својим инстиктима? Почни од малих ствари, када имаш унутрашњи осећај да је одлука исправна – немој се предомишљати. Али наравно, ако си погрешио научи из тога!

Шта је потребно да се човек покрене?

Мислим да је ово питање врло индивидуално. Не постоји формула.

Мене лично покрећу изазови, а држе ме резултати. Теже ми је кренути у пројекат који је једноставан, док ми много већи фокус држе компликовани и изазовни пројекти.

Ово је наравно – онај „технички“ део посла. Наравно, подједнако је важно и окружење и људи са којима радим, често знају да буду мотивација – разлог да се помериш из своје зоне комфора и да њима, а наравно и себи, докажеш да то можеш!

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje