Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Наш породични спринт

Како је Андријана Мазињанин, пројект менаџер по занимању, своје вештине и знања из вођења пројеката применила на свакодневни продични живот.

Верујем да сте већ прочитали доста стручних текстова који ће вам помоћи да се организујете са свим обавезама у време кризе и добили доста савета. Немера ми је да вам пренесем искуство моје породице, која се као и многе друге суочила са бројним изазовима, као што су рад од куће са децом, ограничено кретање, скраћено време маркета…

Инфостуд је пре него што је и најављена криза и ванредно стање увео превентивне мере у циљу заштите запослених, тако да смо имали недељу дана припреме за оно што следи. Мислила сам да ми неће бити проблем да се организујем, јер сам и раније повремено радила од куће и такав рад ми није био стран али ипак…. Првих недељу дана је било хаотично. Комплетан живот се дешавао стихијски, састанци, пословне обавезе, набавка, деца и њихове обавезе и на крају време које је и нама потребно да саберемо мисли и испланирамо шта и како даље. Иако су све обавезе текле и функционисале, сви смо помало били незадовољни. Након најављеног ванредног стања схватили смо да начин живота на који смо навикли мора из корена да се мења. 

Ту је на сцену ступило спринт планирање. Искористила сам сва знања стечена у послу пројектног менаџера и применила их у потпуности на новонасталу ситуацију. Планирање у породици нам није било страно, али ово планирање се разликовало од осталих. 

Недеља поподне и окупили смо се заједно на једном кућном планирању. У планирању смо учествовали супруг и ја али и наше две ћеркице од 6 и 4 године. Узели смо велики картон који нам је послужио као табла, пакет стикy папирића и фломастере. 

На велики папир смо исцртали заједно шему недеље по данима у недељи као и периодима дана. Тако смо за сваки дан имали коцкице за преподне, поподне и вече. На лепљиве папириће смо цртали наше обавезе. Супруг и ја смо писали кад имамо састанке, како би што мање дошло до преклапања истих, али и ко ће скувати који дан ручак, усисати, пребрисати прашину као и друге кућне обавезе. Цуре су цртале своје задатке ко ће нахранити пса, ко ће вадити суђе из машине након прања, а ко веш…. Тако смо испунили већи део дана са задацима без неких посебних временских одредница. Вече смо остављали за заједничко време, па је тако један дан на менију било картање, један играње домина, па пуззле, кућни биоскоп/гледање неког дечијег филма породично, онлине позориште, виртуелне туре по музејима….

Све активности и дане у којима ће се дешавати смо смишљали заједно. Покушали смо да надокнадимо  све оно што су иначе имале – тренинзи, радионице из вртића… Срећна околност је што живимо у кући и имамо двориште, тако да је део планираних активности обухватао и боравак напољу. Свима је ова активност била забавна, цртали смо смејали се и лепили папириће. Добро смо се забавили а успут и испланирали прву недељу.

Када је прошла прва недеља урадили смо мали retrospective. Након анализе и сумирања свега урађеног у току недеље били смо задовољни како је протекла али и открили шта би још могли боље да урадимо.  Деца су и даље имале превише времена за гледање ТВ што нам се није допало и желели смо то да смањимо. Поред тога приметили смо да им фали додатно нека организација дана по сатима, као што имају у вртићу. Анализирала сам њихов дан и направила предлог сатнице. Представила сам га цурама и њима се допало па смо у другој недељи покушали да применимо и ову сатницу. У осмишљавању свакодневних активности за децу (креативних радионица) су нам помогле и васпитачице које су у групе родитеља сваки дан слале предлоге и задатке. 

Након друге недеље и свака следећа је имала исте елементе. Активности су се померале и намештале док нисмо нашли добитну комбинацију. После месец и по дана карантина и даље добро функционишемо. 

Од како смо се уходали са новим начином живота, немамо потребу да се и даље стриктно држимо планираног, али су табле и даље ту као подсетник. Искрено се надамо скором повратку редовним активностима, а наше табеле остају у архиви породичних успомена. ?

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje