Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Pivskim putem do Infostuda

Ovo je priča o jednom programeru, koji se iz doline Drine preselio na sever Bačke, gde već neko vreme piše kod sajta 4zida.rs. Kaže, nikada se nije pokajao zbog svoje odluke.

Definitivno čudan naslov, ali kliktabilan, što je dobro. Svaki programer ako zatreba umije i influenser biti. Ovo mi je sad palo na pamet i verovatno nema veze sa istinom. Možda će zvučati uvrnuto, zasigurno ne zvuči pohvalno, ali da, pivo me je dovelo do Infostuda i rada u istom.

No, ajde, čisto da se predstavim pre nego što ispričam o svom pivskom putu. Rodom sam iz Banje Koviljače, išao sam u Srednju građevinsku, pa studirao prava u Novom Sadu i danas sretno zaposleni programer. Zanimljiv put jednog građevinca, nesuđenog pravnika do IT-a, ali to je već druga tema i iziskuje mnogo više vremena, a i živaca da to sve objasnim, kako sam iz građevine završio na pravu, a sa prava upao u IT.

Interesantniji, a pritom i kraći, je pivski put, odnosno kako sam pivom stigao do Infostuda i 4zida.

Jedne majske večeri, u jednoj od koviljačkih kafana, s prijateljima sam popio koje pivo više, tačan broj nepoznat, a i suštinski nebitan. Po dolasku kući, negde, zaista se ne sećam gde, iskočio je oglas za posao “ Full Stack Developer u 4zida.rs. Poslao sam prijavu, što se da i naslutiti, jer ne bih danas pisao ovo da nisam. Da nije bilo tog piva više, video bih da je mesto rada Subotica i verovatno ne bih poslao prijavu. Ovako nisam video mesto rada. Naravno, apsolutno sam zaboravio da sam negde poslao prijavu. Dok jednog jutra nije zazvonio telefon, poziv sa broja 024…

Ko i zašto iz Subotice zove mene, šta će mu to u životu, pomislio sam pre nego što sam se javio. Međutim, bio je to poziv iz Infostuda, pozvali su me na razgovor. iako pre toga nikada nisam bio u Subotici, a znao samo da je Spartak iz Subotice, da se tu negde toči Gorki list i da je pozivni 024, odlučio sam da odem na taj razgovor. Nekako mi se odmah dopala priča, bez razmišljanja, što kažu na prvu sam rekao sudbonosno da i kroz 2 nedelje se doselio u Suboticu.

Samo mesec dana ranije sam živeo u Novom Sadu, ni na kraj pameti mi nije bilo da ću ikad i otići u Suboticu, a kamoli živeti tamo. Brzo sam se adaptirao, jer jedna od boljih stvari u Infostudu je što su ljudi prijatni, otvoreni i nasmejani, pa čak i ako neko nije takav, kada ovde dođe vremenom takav postane. I spremni su da ti pomognu, ne samo iz tvog biznisa, nego i iz ostalih biznisa, ne nužno samo oko posla. Pozdrav za prodavce sa sajta Polovni automobili. Tako sam i zahvalan IT sektoru IPG-a (Internet prodaja guma), koji su mi, pored šefa i mentora, mnogo pomogli da se brzo adaptiran na način rada i počnem raditi nešto korisno, između ostalog, zbog čega sam i dobio posao.

Ubrzo sam voljeni Laravel zamenio Simfonijem, i danas mnogo bolje poznajem Simfoni, nego što sam ikada poznavao Laravel. Danas mnogo više znam nego što sam znao onaj prvi radni dan, tako da je ovo sjajno mesto za lični, profesionalni razvoj, pored toga što idem srećan na posao, što se na poslu osećam zadovoljno i ajde, reći ću, i što u frižideru uvek ima hladnog piva. Nekako me izgleda prati ta građevina, pa sam deo tima 4zida, a iz ostalih biznisa nas zovu zidarima.

Ne znam kako je raditi sa mnom, ali znam da je meni dobro raditi s ljudima iz mog tima. I pomalo ih volim. Reći ću pomalo, čisto da se ne uobraze.

Ako vam se možda radi sa mnom, ima tu negde oglas za posao u 4zida, treba nam pojačanje.

Ko zna, možda neko od vas bude pisao o čudnom putu do Infostuda, možda to bude neki vinski ili rakijski put. Ili neke zdrave hrane put. Dobro, ne znam kako od zdrave hrane može da se ne vidi mesto rada, ali nije ni bitno.

Dolazak u Infostud mi je jedna od boljih životnih odluka, te stoga hvala pivu s početka priče.

I da, verujte, ima se i Subotica zbog čega voleti.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje