Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Retka vrsta: Dizajnerus Vebus Svima Trebus

Vojkan Milošević, naš senior veb dizajner, slikovito opisuje svoj put i iskustvo u Infostud-u. Od „retke vrste“ kao veb dizajner, prošao je kroz rad na svim sajtovima naše kompanije, a sada je deo sjajne ekipe „Hello World“-a.

Te 2013. bilo nas je 28 u Poslovima (poslovi.infostud.com). Sećam se toga jer je jedan od prvih zadataka bio vizit karte za sve. Od tada je prošlo skoro 9 godina. Proletelo. Sada je 2022. Poslovi su grupa 4 biznisa i ima nas više od 90 (poslovi.infostud.com, hrlab.rs, helloworld.rs, startuj.com).

Imao sam to zadovoljstvo da se kao „retka vrsta“ – Dizajnerus vebus svima trebus „prošetam“ kroz sve sajtove Poslova, a i sajtove drugih biznisa Infostud grupe (infostud.com). Setiće se neki i otimanja za majice na Fruškogorskom maratonu, raznih sertifikata, izveštaja, čekova za stipendiste, nebrojenih dizajniranih oglasa za posao i još dosta, dosta toga.

Meni su ipak najdraža mala UI/UX unapređenja naših digitalnih proizvoda koje svakodnevno koristi velika onlajn zajednica iz Srbije i šire.

Veb dizajner radi na zadacima od idejnog rešenja, toka upotrebe digitalnih proizvoda ili neke funkcionalnosti, preko grafičkog ili dizajna interfejsa, pa sve do kodiranja prilagodljivog dizajna za mobilne i desktop uređaje.

U radu najviše koristim program „Figma“ za dizajn interfejsa i izradu prototipa, a ređe grafičke programe („Affinity Designer“, „Photo“ i „Publisher“). „Apple MacBook Air M1“ je nedavno zamenio „iMac 2013“. Za kodiranje dizajna koristim „PHP Strom“ u „Twig“-u, a na sajtu koristimo „Tailwind CSS“.

U saradnji sa Subotičkim IT klasterom Infostud učestvuje u dualnom obrazovanju srednjoškolaca u Politehničkoj školi iz Subotice na predmetu Tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje. Poseban izazov i zadovoljstvo predstavlja dvogodišnji rad sa odeljenjem učenika na praktičnoj nastavi. Učestvovao sam u radnoj grupi za izradu plana i programa i praktične nastave za ovaj obrazovni profil.

Trenutno radim u „Hello World“ timu (helloworld.rs) kao senior veb dizajner. Tim čine mladi i iskusni ljudi: menadžeri razvoja proizvoda, programeri i marketing specijalisti. Ima nas iz raznih delova Srbije. Organizovani smo tako da tim planira rad na dve nedelje. Prema potrebama tržišta i planovima biznisa, članovi razvojnog tima zajednički pripremaju skup zadataka koje tim može uraditi u tom periodu.

Jedan od razloga zašto volim dizajn digitalnih proizvoda je taj što nijedan dan nije isti. U veb dizajn sam došao iz pripreme za štampu, grafičkog dizajna i fotografije. Greške u štampi su bile sastavni deo posla. Ko još ne voli undo? 🙂 Izmene na sajtu su biznis neminovnost i svakodnevni kreativni izazov, a sve u službi naših korisnika koje držimo kao malo vode na dlanu. Prema onoj čuvenoj, manje je više malim koracima unapređujemo korisnički doživljaj.

Posao je izazovan pa uz pripreme i pažljivo planiranje dešavaju se i nepredviđene stvari. U tim situacijama se svi posvete brzom rešavanju problema. Rad u malom timu je živopisan i dinamičan. Usredsređeni smo jedni na druge u „HW“ mikrokosmosu. Ipak, može biti i solo igra, u trenucima kada svako radi onaj deo u kome je najiskusniji. Otvorena komunikacija i poverenje u saigrače ključ su za poslovne uspehe i razmenu osmeha.

Prostor za lični razvoj i autonomija u radu, uz moderan razvoj digitalnih proizvoda, izdvajaju Infostud radno iskustvo. Ovo je moj lični motivator. U šali kada se sretnem sa kolegama koje su otišle iz Infostuda kažem vratićeš se ti u Infostud. Da li sam pomenuo undo?

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje