Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Ретка врста: Дизајнерус Вебус Свима Требус

Војкан Милошевић, наш сениор веб дизајнер, сликовито описује свој пут и искуство у Инфостуд-у. Од „ретке врсте“ као веб дизајнер, прошао је кроз рад на свим сајтовима наше компаније, а сада је део сјајне екипе „Hello World“-а.

Те 2013. било нас је 28 у Пословима (poslovi.infostud.com). Сећам се тога јер је један од првих задатака био визит карте за све. Од тада је прошло скоро 9 година. Пролетело. Сада је 2022. Послови су група 4 бизниса и има нас више од 90 (poslovi.infostud.com, hrlab.rs, helloworld.rs, startuj.com).

Имао сам то задовољство да се као „ретка врста“ – Дизајнерус вебус свима требус „прошетам“ кроз све сајтове Послова, а и сајтове других бизниса Инфостуд групе (infostud.com). Сетиће се неки и отимања за мајице на Фрушкогорском маратону, разних сертификата, извештаја, чекова за стипендисте, небројених дизајнираних огласа за посао и још доста, доста тога.

Мени су ипак најдража мала УИ/УX унапређења наших дигиталних производа које свакодневно користи велика онлајн заједница из Србије и шире.

Веб дизајнер ради на задацима од идејног решења, тока употребе дигиталних производа или неке функционалности, преко графичког или дизајна интерфејса, па све до кодирања прилагодљивог дизајна за мобилне и десктоп уређаје.

У раду највише користим програм „Figma“ за дизајн интерфејса и израду прототипа, а ређе графичке програме („Affinity Designer“, „Photo“ и „Publisher“). „Apple MacBook Air М1“ је недавно заменио „iMac 2013“. За кодирање дизајна користим „PHP Strom“ у „Twig“-у, а на сајту користимо „Tailwind CSS“.

У сарадњи са Суботичким ИТ кластером Инфостуд учествује у дуалном образовању средњошколаца у Политехничкој школи из Суботице на предмету Техничар за дигиталну графику и интернет обликовање. Посебан изазов и задовољство представља двогодишњи рад са одељењем ученика на практичној настави. Учествовао сам у радној групи за израду плана и програма и практичне наставе за овај образовни профил.

Тренутно радим у „Hello World“ тиму (helloworld.rs) као сениор веб дизајнер. Тим чине млади и искусни људи: менаџери развоја производа, програмери и маркетинг специјалисти. Има нас из разних делова Србије. Организовани смо тако да тим планира рад на две недеље. Према потребама тржишта и плановима бизниса, чланови развојног тима заједнички припремају скуп задатака које тим може урадити у том периоду.

Један од разлога зашто волим дизајн дигиталних производа је тај што ниједан дан није исти. У веб дизајн сам дошао из припреме за штампу, графичког дизајна и фотографије. Грешке у штампи су биле саставни део посла. Ко још не воли ундо? 🙂 Измене на сајту су бизнис неминовност и свакодневни креативни изазов, а све у служби наших корисника које држимо као мало воде на длану. Према оној чувеној, мање је више малим корацима унапређујемо кориснички доживљај.

Посао је изазован па уз припреме и пажљиво планирање дешавају се и непредвиђене ствари. У тим ситуацијама се сви посвете брзом решавању проблема. Рад у малом тиму је живописан и динамичан. Усредсређени смо једни на друге у „HW“ микрокосмосу. Ипак, може бити и соло игра, у тренуцима када свако ради онај део у коме је најискуснији. Отворена комуникација и поверење у саиграче кључ су за пословне успехе и размену осмеха.

Простор за лични развој и аутономија у раду, уз модеран развој дигиталних производа, издвајају Инфостуд радно искуство. Ово је мој лични мотиватор. У шали када се сретнем са колегама које су отишле из Инфостуда кажем вратићеш се ти у Инфостуд. Да ли сам поменуо ундо?

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje