Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Zbog čega je napravljen Infostudov Vodič za (novo)zaposlene

Troje mladih entuzijasta verovalo je u ideju da će internet promeniti poslovanje i tako je 2000. godine nastao sajt infostud.com, namenjen studentima. Prve kancelarije bile su u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Subotici, podaci su prikupljani na flopi diskovima (rođeni posle 1990. neka Guglaju :D), a prve poslovne knjige vođene u svesci A4 formata.

Troje mladih entuzijasta verovalo je u ideju da će internet promeniti poslovanje i tako je 2000. godine nastao sajt infostud.com, namenjen studentima. Prve kancelarije bile su u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Subotici, podaci su prikupljani na flopi diskovima (rođeni posle 1990. neka Guglaju :D), a prve poslovne knjige vođene u svesci A4 formata. Osamnaest godina kasnije, Brana, Bane i Stefan vode kompaniju sa 160 zaposlenih i internet biznise iz oblasti zapošljavanja, obrazovanja, automobilizma, nekretnina i osiguranja.

U početnim fazama razvoja, kada je firma bila mala i praktično svaka odluka bila zajednička (npr. svako od pet zaposlenih glasao za kupovinu prvog kompanijskog frižidera)?, bilo je jednostavnije razmeniti misli i poslovne ideje, postaviti pravila rada, uskladiti planove i poslovnu viziju… Kako se Infostud razvijao, tako su se mehanizmi poslovanja usložnjavali, radni procesi postali su komplikovaniji, a novi biznisi i sektori dobijali su neophodnu autonomiju u razvoju. Ipak, svest o pripadnosti Infostudu ostala je jedan od najvažnijih principa poslovanja.

Budući da je firma značajno porasla, bilo je sve teže u kratkim crtama objasniti novim kolegama šta je zapravo Infostud, kako je organizovan, na koji način se u njemu radi, i kakve vrednosti se podržavaju. Tako su naši „Polovnjaci“ (tim sajta polovniautomobili.com) pre dve godine setili da nam je potreban Vodič koji bi svakog novog kolegu upoznao sa kompanijom u koju dolazi. Cilj ovog vodiča je da se novi ljudi na što jednostavniji način informišu i uklope u tim. Taj dokument postao je osnova da Infostud grupa u toku prošle godine napravi jedinstveni Vodič za (novo)zaposlene, koji je sada obavezna lektira za sve nove kolege, ali i obavezno štivo i za Infostudove veterane ?.

Ilustrator: Jelena Kosovac Savić

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje