Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Sajt prijemni.infostud.com pokrenuo stranicu sa savetima studenata za buduće brucoše

  • Početna
  • Vesti
  • Sajt prijemni.infostud.com pokrenuo stranicu sa savetima studenata za buduće brucoše

“Moj savet brucošima je da se ne zaljubljuju u svoje kolege/koleginice. Verujte, ova činjenica je jako bitna, iz ličnog iskustva, i iskustva svojih kolega vam govorim.. Bolje je samo lepo se družiti i ostati na toj distanci, nego mešati ljubav i posao”, kaže za Infostud jedna studentkinja Građevinskog fakulteta u Beogradu.
Ovo je samo jedan od više od 200 različitih saveta studenata koji su želeli da podele svoje studentsko iskustvo sa maturantima kako bi im olakšali početak studija ili pomogli da se odluče za neki fakultet. Cilj nove rubrike Saveti studenata na sajtu prijemni.infostud.com je da budućim brucošima pruži priliku da saznaju koji metod učenja savetuju iskusnije kolege, koji su najkompleksniji ispiti, koliko su bitni odlasci na predavanja ili vežbe, kako da se opskrbe svim potrebnim knjigama i materijalima, kakvi su profesori, šta da nikako ne rade tokom studija i još mnogo zanimljivih i korisnih informacija vezanih za studentski život.

Građevinci bez zaljubljivanja, a na pravu udžbenici istih boja.

“Moj savet brucošima je da se ne zaljubljuju u svoje kolege/koleginice. Verujte, ova činjenica je jako bitna, iz ličnog iskustva, i iskustva svojih kolega vam govorim.. Bolje je samo lepo se družiti i ostati na toj distanci, nego mešati ljubav i posao”, kaže za Infostud jedna studentkinja Građevinskog fakulteta u Beogradu.

“Na pravnom fakultetu sve knjige izdaje fakultet, i sve su lepe i u istom tonu i sve istih grafičkih identiteta. Malo je monotono, meni su sve knjige na trećoj braon boje – ali istina, tri nijanse braon”, zaključuje student Pravnog fakulteta.

“Mora se ići na vežbe iz C-a. Ako se propusti više od 3 – 4 vežbi, profesori prave problem oko potpisa. Takođe treba ići na predavanja iz Analize i Osnova Elektrotehnike jer se dobijaju dodatni bodovi. Vežbe iz analize i diskretne su jako dobre. Takođe je obavezno odraditi laboratorijske iz fizike. Ako ne odradite sve vežbe ni Bog vam ne može pomoći, poručuje student FTN-a iz Novog Sada.

„Medicina je vrlo zahtevna i ostavlja jako malo slobodnog vremena za one koji hoće da je završe u roku. Sigurno da ne može sve da se postigne uz svakodnevno izlaženje sa društvom” .

”Jezik je takva materija da štrebanje ne dolazi u obzir, ali kod opštih predmeta, ponekad je i to neophodno. Naravno, gotovo uvek je moguće prepisati, ali pitanje je koliko to donosi koristi na kraju”.

Ovo su samo neki od više od 200 različitih saveta studenata koji su želeli da podele svoje studentsko iskustvo sa maturantima kako bi im olakšali početak studija ili pomogli da se odluče za neki fakultet. Cilj nove rubrike Saveti studenata na sajtu prijemni.infostud.com je da budućim brucošima pruži priliku da saznaju koji metod učenja savetuju iskusnije kolege, koji su najkompleksniji ispiti, koliko su bitni odlasci na predavanja ili vežbe, kako da se opskrbe svim potrebnim knjigama i materijalima, kakvi su profesori, šta da nikako ne rade tokom studija i još mnogo zanimljivih i korisnih informacija vezanih za studentski život.

U odeljku „Saveti studenata” na sajtuprijemni.infostud.commogu se pročitati saveti studenata sa svih državnih Univerziteta i nekih privatnih Univerziteta i fakulteta u Srbiji, a svi zainteresovani ga mogu pronaći na adresi http://prijemni.infostud.com/saveti-studenata/ .

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje