Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Srednjoškolci u poseti Subotici

U okviru Subotica Open IT dana Imali smo prilku da ugostimo maturante iz Kikinde, Sombora, Bečeja i Sente.

Učenici gimnazije, tehničkih i ekonomskih škola posetili su našu, kao i druge IT kompanije u Subotici i saznali nešto više o našem radu, kroz niz zanimljivih predavanja. Pre toga, obišli su Visoku tehničku školu strukovnih studija i Ekonomski fakultet u Subotici Ovaj događaj realizovan je u organizaciji udruženja IT Subotica 2030, koje za cilj ima promociju našeg grada kao fakultetskog i IT centra, koji je otvoren za sve mlade ljude koji žele da se razvijaju i započnu svoj karijerni put.

U okviru posete našoj kompaniji, grupe maturanata su govorom dobrodošlice dočekale Suzana Horvacki, finansijska direktorka Infostud grupe, i Dušica Vilov, direktorka e-commerce sajtova. Nakon toga, usledila su zanimljva predavanja održana od strane naših kolega iz HR i IT tima.

Prvo predavanje na temu „Koja su to sve zanimljiva zanimanja u Infostudu?“, održale su Tatjana Rokvić i Anja Balažević, deo našeg HR-a. ? One su našim gostima rekle nešto više o tome koja se zanimanja postoje u Infostudu i slikovito opisale svako od njih, kako bi im približile karijerne mogućnosti koje imaju nakon završenog školovanja.

Ono što je bilo posebno interesantno je interaktivno predavanje našeg IT duela, Vojkana Miloševića i Nemanje Popovića, na temu „Kako nastaje i živi jedan sajt?“. Kroz zanimljivu radionicu, uspeli su da opišu kako izgleda njihov radni dan u Infostudu, i da opišu proces nastanka jednog sajta.

Takođe, naš software developer, Atila Alaćan je upoznao jednu grupu maturanata sa IT sektorom u našoj kompaniji, nakon čega je usledilo razgledanje naših kancelarija.

Nadamo se da smo barem neke od njih zainteresovali i probudili im želju da posete ponovo Suboticu i našu kompaniju.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje