Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Средњошколци у посети Суботици

  • Početna
  • Vesti
  • Средњошколци у посети Суботици

У оквиру Суботица Опен ИТ дана Имали смо прилку да угостимо матуранте из Kикинде, Сомбора, Бечеја и Сенте.

Ученици гимназије, техничких и економских школа посетили су нашу, као и друге ИТ компаније у Суботици и сазнали нешто више о нашем раду, кроз низ занимљивих предавања. Пре тога, обишли су Високу техничку школу струковних студија и Економски факултет у Суботици Овај догађај реализован је у организацији удружења ИТ Суботица 2030, које за циљ има промоцију нашег града као факултетског и ИТ центра, који је отворен за све младе људе који желе да се развијају и започну свој каријерни пут.

У оквиру посете нашој компанији, групе матураната су говором добродошлице дочекале Сузана Хорвацки, финансијска директорка Инфостуд групе, и Душица Вилов, директорка е-цоммерце сајтова. Након тога, уследила су занимљва предавања одржана од стране наших колега из ХР и ИТ тима.

Прво предавање на тему „Kоја су то све занимљива занимања у Инфостуду?“, одржале су Татјана Роквић и Ања Балажевић, део нашег ХР-а. ? Оне су нашим гостима рекле нешто више о томе која се занимања постоје у Инфостуду и сликовито описале свако од њих, како би им приближиле каријерне могућности које имају након завршеног школовања.

Оно што је било посебно интересантно је интерактивно предавање нашег ИТ дуела, Војкана Милошевића и Немање Поповића, на тему „Kако настаје и живи један сајт?“. Kроз занимљиву радионицу, успели су да опишу како изгледа њихов радни дан у Инфостуду, и да опишу процес настанка једног сајта.

Такође, наш софтwаре девелопер, Атила Алаћан је упознао једну групу матураната са ИТ сектором у нашој компанији, након чега је уследило разгледање наших канцеларија.

Надамо се да смо барем неке од њих заинтересовали и пробудили им жељу да посете поново Суботицу и нашу компанију.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje