Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Završen 7. „BizKod“, najuspešnije ekipe „Hakatonci Trče Počasni Krug“ i „GSM“

  • Početna
  • Vesti
  • Završen 7. „BizKod“, najuspešnije ekipe „Hakatonci Trče Počasni Krug“ i „GSM“

U organizaciji Inspira grupe, sedmi put zaredom zvanično je završeno BizKod studentsko takmičenje za progamere i ekonomiste.

U Biz delu takmičenja najuspešnija je bila ekipa „GSM”, dok je u Kod delu takmičenja pobedu odnela ekipa „Hakatonci Trče Počasni Krug”.

Tokom vikenda 18. i 19. marta u prostorijama subotičke kompanije Inspira grupa (nekadašnje Infostud grupe) završeno je sedmo izdanje studentskog takmičenja BizKod, koje je namenjeno studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta iz Subotice.

Pobednik KOD dela takmičenja je ekipa „Hakatonci Trče Počasni Krug”, koju su činili Mihajlo Žigić, Nemanja Mitrić, Luka Prćić i Luka Bašić sa VTŠ-a. „Za rešenje zadatka napravili su adekvatan izbor alata i tehnologija, postavili su puno funkcionalnosti koje su jasno prezentovali i pokazali se kao dobro organzovan tim”, kaže stručni žiri BizKod-a. Mentori ovog tima poručuju da je iz njihove dobre organizacije i motivisanosti uz znanje izašao visok plasman.


Pobednik BIZ dela takmičenja je ekipa „GSM” sa članovima Jelena Maćoš, Dunja Brunet, Jovana Vasin i Milica Lakić sa Ekonomskog fakulteta. Devojke su pokazale najbolji plan razrade biznis modela i naplate. Došle su spremne i veoma su bile posvećene poslu. Ideja BIZ zadatka je bila osmišljavanje mentorske platforme za povezivanje mentora i mentija.


Drugo mesto KOD dela takmičenja osvojila je ekipa „HungaricusEdge” (Lila Šereš, Balaž Farkaš, Kristina Kočiš i David Sabo), dok je treće mesto pripalo ekipi „Conflict” (Jelena Maksimović, Anamarija Petin, Radovan Ivanović i Maja Savić).


Ekipa „Biz Girlz” (Nikolina Stanić, Mila Marinković, Milica Kovač i Anđela Ćirković) osvojila je drugo mesto u BIZ delu takmičenja, a ekipi „BizLadies” (Petra Ostrogonac, Annamaria Buzaši, Ružica Titin i Jovana Kljajić) je dodeljena nagrada za treće mesto.


Zatvarajući takmičenje, Branimir Gajić, direktor Inspira grupe, izjavio je da mu je BizKod i dalje jedan od najdražih projekata. Svim takmičarima je poručio da su već pobedili samim tim što su izašli iz svoje komfor zone.

Nadam se da ste se zabavili. Primetio sam da je ove godine atmosfera bila malo drugačija, da ste bili više fokusiraniji na rad, određeniji i usmereniji na sam zadatak. Imali ste priliku da osetite nešto najbliže praksi. Savetujem vam da se u toku studija prijavljujete na razna takmičenja, prakse i part time poslove kako biste sticali iskustva slična ovom. Nemojte zapostaviti fakultet, jer teorisko znanje je veoma bitno, ali nemojte ni čekati da vam prvo radno iskustvo bude prvi full time posao. Praksa je ono što će vas izdvojiti i dati šansu da iskočite na tržištu rada.

Branimir Gajić, direktor Inspira grupe

U ime Visoke tehničke škole strukovnih studija, takmičarima je čestitao prof. dr Zlatko Čović, primetivši da su zadaci na BizKod-u iz godine u godinu sve ozbiljniji i bolji, a rešenja takmičara sve kreativnija.

Ne zaboravite da kreativne osobe ne teže da pobede nekoga, već da naprave nešto.

Prof. dr Zlatko Čović, Visoka tehnička škola strukovnih studija


Doc. dr Mirjana Marić se zahvalila Inspira grupi što je i ove godine na perfektan način ugostila studente Ekonomskog fakulteta i pružila im šansu da osete šta znači raditi na konkretnom projektu. Takođe se zahvalila i svojim studentima koji su na reprezentativan način predstavili fakultet i pokazali da su kroz studije stekli potrebna znanja i veštine da odgovore na ovogodišnji BizKod izazov.

U BizKod takmičenju je učestvovalo 17 timova, odnosno 68 studenata Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice. Takmičari su na raspolaganju imali 24 sata da reše zadatke i prezentuju ih stručnom žiriju.


Prema rečima učesnika, ovo je bilo sjajno iskustvo koje im je dalo priliku da testiraju stečena znanja, ali i karakter u ekstremnim uslovima i da nauče kako da funkcionišu u timu.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje