Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Завршен 7. „БизКод“, најуспешније екипе „Хакатонци Трче Почасни Круг“ и „ГСМ“

  • Početna
  • Vesti
  • Завршен 7. „БизКод“, најуспешније екипе „Хакатонци Трче Почасни Круг“ и „ГСМ“

У организацији Инспира групе, седми пут заредом званично је завршено БизКод студентско такмичење за прогамере и економисте.

У Биз делу такмичења најуспешнија је била екипа „ГСМ”, док је у Код делу такмичења победу однела екипа „Хакатонци Трче Почасни Круг”.

Током викенда 18. и 19. марта у просторијама суботичке компаније Инспира група (некадашње Инфостуд групе) завршено је седмо издање студентског такмичења БизКод, које је намењено студентима Високе техничке школе струковних студија и Економског факултета из Суботице.

Победник КОД дела такмичења је екипа „Хакатонци Трче Почасни Круг”, коју су чинили Михајло Жигић, Немања Митрић, Лука Прћић и Лука Башић са ВТШ-а. „За решење задатка направили су адекватан избор алата и технологија, поставили су пуно функционалности које су јасно презентовали и показали се као добро органзован тим”, каже стручни жири БизКод-а. Ментори овог тима поручују да је из њихове добре организације и мотивисаности уз знање изашао висок пласман.


Победник БИЗ дела такмичења је екипа „ГСМ” са члановима Јелена Маћош, Дуња Брунет, Јована Васин и Милица Лакић са Економског факултета. Девојке су показале најбољи план разраде бизнис модела и наплате. Дошле су спремне и веома су биле посвећене послу. Идеја БИЗ задатка је била осмишљавање менторске платформе за повезивање ментора и ментија.


Друго место КОД дела такмичења освојила је екипа „ХунгарицусЕдге” (Лила Шереш, Балаж Фаркаш, Кристина Кочиш и Давид Сабо), док је треће место припало екипи „Цонфлицт” (Јелена Максимовић, Анамарија Петин, Радован Ивановић и Маја Савић).


Екипа „Биз Гирлз” (Николина Станић, Мила Маринковић, Милица Ковач и Анђела Ћирковић) освојила је друго место у БИЗ делу такмичења, а екипи „БизЛадиес” (Петра Острогонац, Аннамариа Бузаши, Ружица Титин и Јована Кљајић) је додељена награда за треће место.


Затварајући такмичење, Бранимир Гајић, директор Инспира групе, изјавио је да му је БизКод и даље један од најдражих пројеката. Свим такмичарима је поручио да су већ победили самим тим што су изашли из своје комфор зоне.

Надам се да сте се забавили. Приметио сам да је ове године атмосфера била мало другачија, да сте били више фокусиранији на рад, одређенији и усмеренији на сам задатак. Имали сте прилику да осетите нешто најближе пракси. Саветујем вам да се у току студија пријављујете на разна такмичења, праксе и парт тиме послове како бисте стицали искуства слична овом. Немојте запоставити факултет, јер теориско знање је веома битно, али немојте ни чекати да вам прво радно искуство буде први фулл тиме посао. Пракса је оно што ће вас издвојити и дати шансу да искочите на тржишту рада.

Бранимир Гајић, директор Инспира групе

У име Високе техничке школе струковних студија, такмичарима је честитао проф. др Златко Човић, приметивши да су задаци на БизКод-у из године у годину све озбиљнији и бољи, а решења такмичара све креативнија.

Не заборавите да креативне особе не теже да победе некога, већ да направе нешто.

Проф. др Златко Човић, Висока техничка школа струковних студија


Доц. др Мирјана Марић се захвалила Инспира групи што је и ове године на перфектан начин угостила студенте Економског факултета и пружила им шансу да осете шта значи радити на конкретном пројекту. Такође се захвалила и својим студентима који су на репрезентативан начин представили факултет и показали да су кроз студије стекли потребна знања и вештине да одговоре на овогодишњи БизКод изазов.

У БизКод такмичењу је учествовало 17 тимова, односно 68 студената Економског факултета и Високе техничке школе струковних студија из Суботице. Такмичари су на располагању имали 24 сата да реше задатке и презентују их стручном жирију.


Према речима учесника, ово је било сјајно искуство које им је дало прилику да тестирају стечена знања, али и карактер у екстремним условима и да науче како да функционишу у тиму.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje