Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Алма Медиа нови власник 25% удела у Инфостуду

  • Početna
  • Vesti
  • Алма Медиа нови власник 25% удела у Инфостуду

Интернационална корпорација Алма Медиа, пореклом из Финске, нови је власник 25% удела у компанији Инфостуд из Суботице, који је до сада био у власништву британске Даилy Маил групације. До промене у власничкој структури дошло је услед намере Британаца да делимично промене своју делатност, да се повуку из Централне и Југоисточне Европе и своје пословање преусмере ка тржишту САД-а и Индији.У власништву оснивача Инфостуда, који наставља да води компанију, остаје 75% власништва компаније.

Интернационална корпорација Алма Медиа, пореклом из Финске, нови је власник 25% удела у компанији Инфостуд из Суботице, који је до сада био у власништву британске Дејли Мејл групације. До промене у власничкој структури дошло је услед намере Британаца да делимично промене своју делатност, да се повуку из Централне и Југоисточне Европе и своје пословање преусмере ка тржишту САД-а и Индији. У власништву оснивача Инфостуда, који наставља да води компанију, остаје 75% власништва компаније .

Алма Медиа је највећа медијска коорпорација у Финској, специјализована за онлајн медије, штампу и друге интернет сервисе. Послује у више земаља Северне и Централне Европе, а од сада ће, након куповине од Дејли Мејла, бити присутна и у Хрватској, Босни и Херцеговини, Словачкој и Србији, што је чини једном од највећих интернет групација у Европи. Наиме, осим удела власништва у Инфостуду, Алма медиа је откупила и власништво Дејли Мејла у водећим сајтовима за запошљавање у овим земљама.

У власништву ове финске коорпорације налазе се и водећи сајтови за запошљавање у Чешкој, Литванији, Летонији и Естонији, најпопуларнији сајтови за некретнине и продају аутомобила у Финској, за оглашавање теретних возила и радних машина у целом свету. Власници су још неколико водећих сајтова у Финској као и Балтичке новинске агенције.

Према речима директорке Инфостуда, Браниславе Гајић Станојевић, сарадња са финском групацијом нови је изазов за запослене у овој компанији.

„Имајући у виду јако присуство и посвећеност Алма Медие свету интернет бизниса, радујемо се новом партнерству и верујемо да ће оно бити обострано корисно. Сада постајемо део још веће европске онлајн групације. Осим тога, драго нам је што се визија бизниса и пословне вредности које имамо ми у Инфостуду и које има Алма Медиа, генерално поклапају. То даје добру базу за наш даљи развој и верујемо да ћемо остварити лепу сарадњу, какву смо имали и са Дејли Мејлом до сада. Фокус нашег пословања и даље ће остати област запошљавања, аутомобилизма, образовања и туризма, с тим да надаље, осим већ постојеће групе партнерских сајтова у региону и у Словачкој, можемо да делимо знање и са колегама из нордијских земаља, што је за нас највећа вредност“, изјавила је Бранислава Гајић Станојевић.

Виши потпредседник корпорације Алма Медиа, Раимо Макила, рекао је овом приликом да је веома задовољан због партнерства са компанијом Инфостуд.

„Инфостуд је развио веома успешне бизнис моделе у Србији, а запослени у овој компанији поседују велико знање, како о интернет пословању, тако и о областима у којима послују. Имајући све ово у виду и познајући историју наше две компаније, сигуран сам да ћемо развити успешно партнерство којим ће бити задовољне обе стране“, рекао је Раимо Макила.

Када је реч о Дејли Мејлу, продајом свих својих онлајн и офлајн бизниса у Европи, осим сајтова за запошљавање у Великој Британији, ова групација ће се на даље фокусирати на тзв. пословну интелигенцију, односно на пружање информација потребних за стратешко одлучивање.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje