Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Infostud stipendirao studente VTŠ i Ekonomskog fakulteta

  • Početna
  • Vesti
  • Infostud stipendirao studente VTŠ i Ekonomskog fakulteta

Studenti Stefan Stanić i Dajana Tolj dobitnici su ovogodišnje stipendije i kako kažu, proces selekcije, koji se sastojao iz izrade zadatka i intervjua, bio je veoma zanimljiv, te je na njih ostavio pozitivan utisak.

Ugovor o stipendiranju studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta od strane Infostud grupe, potpisan je između predstavnika kompanije i dvoje mladih studenata kojima je dodeljena stipendija.

Studenti Stefan Stanić i Dajana Tolj dobitnici su ovogodišnje stipendije i kako kažu, proces selekcije, koji se sastojao iz izrade zadatka i intervjua, bio je veoma zanimljiv, te je na njih ostavio pozitivan utisak.

„Sam proces selekcije, kao i zadatak bili su veoma zanimljivi i već iz toga sam dosta naučio. Motivaciju za učešće sam pronašao u želji da naučim nešto novo, ali i da se razvijem kao osoba i nadam se kao stručnjak u budućnosti“, kaže Stefan Stanić, student Visoke tehničke škole strukovnih studija.

„Zadatak nije bio toliko težak, bio je baš onakav kakvog su nam i opisali da će biti. Veliku zahvalnost dugujem asistentu, na čijem predmetu sam stekla mnogo znanja, koja sam uspela i praktično da primenim. Motivisalo me je novo iskustvo koje mogu da doživim, nova znanja i potencijalni radni odnos“, rekla je Dajana Tolj, studentkinja Ekonomskog fakulteta.

Kompanija Infostud je ove godine po prvi put pokrenula projekat stipendiranja studenata, a prema rečima Branimira Gajića, direktora kompanije, cilj projekta je bio da se, u saradnji sa visokoškolskim ustanovama u našem gradu, podigne vidiljivost i značaj Subotice na IT mapi u Srbiji.

– Ovo je prvi ozbiljan korak u sistemskom pristupu stipendiranja i veoma smo zadovoljni. Kada smo ušli u proces selekcije, nismo znali šta da očekujemo, koliko ljudi će se prijaviti, koje zadatke da postavimo, niti koliko novca da izdvojimo. Ovo je za nas pilot projekat, koji je prošao veoma uspešno i sa kojim smo želeli da pokažemo mladim ljudima u Subotici da mogu da dobiju podršku za svoj rad i učenje, a još bitnije je da posle toga imaju šansu za stručno usavršavanje i rad u oblasti informacionih tehnologija – poručio je Gajić, i dodao da se nada da će i druge firme slediti njihov primer.

Ispred Visoke tehničke škole strukovnih studija, Zlatko Čović se zahvalio kompaniji Infostud na uspešnoj saradnji, sa kojom su pokrenuli mnoge projekte, među kojima je i nedavno održano takmičenje u programiranju “Hakaton”.

„Ova stipendija nam je veoma značajna, jer je ona pokazatelj da je kompanija poput Infostuda pronašla još jednog strateškog partnera u našoj ustanovi, među kojima postoji veliki broj studenata, kako sadašnjih tako i bivših, koji rade u ovoj kompaniji i doprinose razvoju ne samo Infostuda, nego i IT sektora uopšte. Mi smo prezadovoljni i nadamo se da će se ovakva ulaganja u mlade nastaviti“, istakao je Čović.

„Od silnih mogućnosti koje imamo u našoj kooperaciji, pokušavamo da ostvarimo što je više moguće. Nadam se da ćemo kroz realizaciju programa Poslovne informatike, uspeti da angažujemo mnogo stručnjaka iz Infostuda da nam pomognu pri sagledavanju prakse i realizaciji određenih sadržaja, a isto tako očekujemo, nezavisno od stipendija, da naši studenti koje oni odaberu, dođu u Infostud na stručnu praksu, dožive poslovni ambijent i primene praktično znanje“, dodao je Pere Tumbas, ispred Ekonomskog fakulteta Subotica.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje