Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Највећа интернет компанија у Србији мења име у Инспира група

  • Početna
  • Vesti
  • Највећа интернет компанија у Србији мења име у Инспира група

Интернет компанија Инфостуд група мења свој назив због јасноће у пословању и даљег јачања шест бизниса у свом власништву. Њихов највећи бизнис за запошљавање остаје под именом Инфостуд. Осим промене кровног бренда власничка структура остаје иста.

Суботица/Београд 25. октобар – Највећа домаћа интернет компанија Инфостуд група после 22 године пословања мења име у Инспира група. Истовремено њихов први и највећи бизнис Послови Инфостуд, који је лидер у области запошљавања у Србији, задржава име Инфостуд – центар за запошљавање и развој каријере.

Ова промена означава нову фазу раста компаније и бизниса под њеном капом, а истовремено је и одговор на перцепцију дела јавности која већ неколико година уназад сајт за запошљавање poslovi.infostud.com препознаје као Инфостуд, иако је Инфостуд група заправо кровна компанија која осим овог сајта окупља и друге успешне дигиталне бизнисе. 

Инспира група ће се зато усмерити на изградњу новог кровног бренда и развој својих шест бизниса. Тако осим Центра за запошљавање Инфостуд, ова групација развија и највеће сајтове из ауто индустрије (polovniautomobili.com), некретнина (4зида.rs), е-трговине (internet-prodaja-guma.com, prodajadelova.rs i autohub.rs) и осигурања (osiguranik.com). Запошљава преко 300 људи у Суботици и Београду, а сајтове у оквиру Инспира групе дневно посети више од 400.000 људи.

„Током година потврдили смо позицију дигиталног животног сапутника својих корисника, јер им помажемо приликом решавања важних животних питања – образовања, проналажења посла, куповине некретнине, возила или осигурања. То није мала одговорност, а нови идентитет, на почетку треће декаде нашег пословања, подстакнуће нас да будемо још бољи у развоју нових услуга“, рекао је Бранимир Гајић, један од оснивача и директор Инспира групе.

„Наш први и највећи бизнис под именом Инфостуд наставља пословање као групација бизниса за запошљавање, а Инспира група ће као централа свим бизнисима наставити да пружа системску подршку и флексибилност у раду. У начину пословања остајемо иновативни уз праћење тржишних и технолошких трендова помажући бизнисима у развоју нових услуга за кориснике,“ закључио је Бранимир Гајић.  

Име мења и досадашњи Инфостуд хaб, coworking простор и едукативни центар који је ова компанија покренула у Суботици. Он ће под именом Инспира хaб наставити своју делатност која поред coworking-а подразумева развој предузетништва, менторства, лични развој у ИТ индустрији и друге делатности корисне за заједницу. 

Инспира група ће кроз чланство у организацији Иницијатива Дигитална Србија, и другим удружењима, наставити да даје активну подршку националним друштвено одговорним пројектима, а на локалном нивоу покретач је и неких нових. Последњи пример је оснивање организације ИТ Суботица 2030 која повезује суботичке ИТ компаније и образовне установе са циљем да Суботица постане регионални ИТ центар.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje