Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Studenti koji su ponudili najbolja rešenja za BizKod izazov (Pobednici)

  • Početna
  • Vesti
  • Studenti koji su ponudili najbolja rešenja za BizKod izazov (Pobednici)

Proglašeni pobednici osmog BizKod hakatona u organizaciji Inspira grupe

Subotica, 17. mart 2024 – Nakon neprospavane noći i više od 24 časa od otvaranja takmičenja, proglašeni su pobednički timovi osmog BizKod hakatona, namenjenog studentima Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici u organizaciji Inspira grupe.

Subotički BizKod je takmičenje koje približava i spaja privredu i obrazovanje, pružajući studentima mogućnost da osete kako izgledaju poslovni poduhvati u svakodnevici.

BizKod Zadatak 2024

Imajući u vidu da studente treba pripremiti za predstojeći karijerni put, i ove godine dobili su zadatak u skladu sa trenutnim potrebama tržišta.

Svedoci smo velikog porasta cena zakupa stanova, što se najviše oseti u većim gradovima Srbije. Slobodne stanove sve je teže pronaći, a mesečni zakupi i režije predstavljaju značajno opterećenje za kućne budžete.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 96 studenata pred koje je postavljen ozbiljan zadatakda osmisle i naprave platformu koja će povezivati ljude koji traže cimere sa ljudima koji traže sobu za sebe.

Takmičari su bili raspoređeni u 24 tima sa po 4 takmičara – 12 biz i 12 kod, a za rešenje su na raspolaganju imali samo 24 časa.

Pobednici Osmog BizKod Takmičenja

U pronalaženju najbolje Biz ideje prvo mesto osvojio je Greenteligence, koji su činili studenti sa Ekonomskog fakulteta iz Novog Sada:

  • Rada Burmazović,
  • Teodora Spasojević,
  • Saša Lukić i
  • Stefan Ljubinković.

Pred zahtevnim žirijem istakli su se svojim sveobuhvatnim pristupom od osmišljavanja, analize, kreiranja finalnog najmodernijeg rešenja koje su predstavili konciznom i kreativnom prezentacijom.

Mentori su rekli da su saradnju sa partnerskim Kod timom shvatili na izuzetno lep i ispravan način, iskoristivši prethodno stečeno znanje na fakultetu.

pobednici bizkod takmicenja

Ispred Kod dela, pobedu je odnela ekipa ŽSON koju čine David Jurček, Andrej Bačić i Marko Davorija sa Visoke tehničke škole strukovnih studija i Jelena Maksimović sa Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Žiri je istakao da su imali arhitekturalno sjajno postavljenu platformu, najkompletnije rešenje zadatka i izuzetno čist i organizovan kod visoke održivosti.

Mentori su se složili da su bili organizovani, istrajni i izuzetno komunikativni, što se posebno odrazilo u saradnji sa partnerskim Biz timom.

pobednici bizkod takmicenja 2024


Podsećanja radi, novina na osmom BizKodu je bila međusobna saradnja timova za šta su dobijali dodatne poene.

Drugo i treće mesto na BizKod Hakatonu 2024

Drugoplasirani Biz tim bile su BizLadies (Petra Ostrogonac, Jovana Kljajić, Ružica Titin i Annamaria Buzaši) a odmah za njima tim Marketim (Jovana Jaglić, Sofija Kovačev, Natalija Arnautović, Tijana Perc).

Drugo mesto u Kod delu takmičenja zauzeli su MazdaMiata (Tibor Bendegúz Juhász, Bálint Huszár, Ervin Holló, Sebestyén Kőműves) a treće mesto pripalo je timu VIFO (David Sabo, Gabor Farkaš, Bence Pamer, Dominik Stančulov).

Osmi BizKod – Još jedan uspešan projekat

Ispred Ekonomskog fakulteta u Subotici, obratila se prof. dr Mirjana Marić koja se zahvalila organizatorima na uspešnom projektu, a studentima tome što su izašli iz svojih komfor zona, poželevši im puno sreće i uspeha u daljim studijama i razvoju karijere.

mirjana maric bizkod


„Osetili ste šta znači biti timski igrač i raditi u vremenski ograničenim okolnostima. Videli ste razne situacije koje se dešavaju u realnom životu i proživeli različite emocije koje ih prate. Nadam se da ste ovog vikenda stekli mnogo toga – i uspomena i prijateljstava. Svima vam čestitam i vidimo se sledeće godine” rekao je prof. dr Zlatko Čović sa Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici.

zlatko covic bizkod


„Došli smo do kraja uzbudljivog vikenda, a nadamo se da vam je ovo iskustvo poslužilo da vidite šta sve može da se uradi za 24 časa uz prave ljude i vrednovanje timskog rada. Vidimo se na BizKodu i sledeće godine” poručila je Tanja Ikić, direktor za HR i korporativne komunikacije Inspira grupe.

Kao i prethodnih godina, i ovogodišnje pobednike dočekale su zanimljive nagrade.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje