Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Почео шести Бизкод

Данас је у просторијама суботичке компаније Инфостуд група отворено шесто издање студентског такмичења БизКод, које је намењено студентима Високе техничке школе струковних студија и Економског факултета из Суботице.

Рекодних 28 тимова и 112 учесника имају 24 сата да осмисле најбољу идеју и реше задатак, а у томе им помажу ментори из Инфостуда. Као и до сада, студенти се такмиче у једној од две изабране категорије – програмирању и разради бизнис идеје.

Отварајући овогодишње издање Бизкода, Бранимир Гајић, директор Инфостуд групе, поручио је студентима да му је драго да се после три године враћамо у формат такмичења од 24 часа, уживо, након ограничења која је наметнула пандемија. Напомињући да је ово искуство које ће однети са хакатона драгоцено и да ће им сигурно користити у даљем школовању и каријери.

Професор Златко Човић са ВТШ-а поздравио је студенте и поручио им је да су, без обзира на коначни пласман, сви победници, јер су изашли из своје зоне комфора и пријавили се на овај хакатон. У име Економског факултета, такмичарима се обратио декан Небојша Гвозденовић, који је подсетио такмичаре да оваквим подухватима откривају нова острва знања, којима ће се често враћати у будућности.

Такмичарски део се завршава сутра у раним јутарњим часовима, након чега следи презентација решења, жирирање и проглашење победника.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje