Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Prodaja osiguranja bez hladnih poziva: Kako rušimo stereotipe u Osiguraniku

Prodaja osiguranja ne mora da bude dosadna. Ne mora da se sastoji od hladnih poziva, poseta od vrata do vrata i “cimanja za rukav” klijenata koji nisu zainteresovani za proizvode osiguranja.

U Osiguraniku smo to i dokazali, sa iskustvom dugim skoro deceniju i poslovanjem koje je gotovo u potpunosti okrenuto digitalnim kanalima.

Tokom ovog perioda veliki broj korisnika je našem sajtu, a kasnije i našim zaposlenima, ukazao poverenje da istraže tržište za njih.

Kako rastemo i napredujemo, tako smo i u potrazi za novim članovima prodajnog tima i to za čak njih troje!

Pružamo priliku onima sa i bez iskustva u ovoj oblasti, svima koji:

 • imaju želju da uče,
 • smatraju da su fer,
 • timski igrači,
 • imaju razvijene komunikacijske i pregovaračke sposobnosti.

Šta te čeka u Osiguraniku, kako izgleda svakodnevica u našim kancelarijama i kako to pravimo razliku u odnosu na tradicionalnu prodaju osiguranja, pročitajte u nastavku teksta.

Tradicionalna vs online prodaja osiguranja: Šta je kod nas tako drugačije?

Mnogi pri pomisli na zanimanje agenta osiguranja imaju jasnu sliku osobe u odelu, sa kravatom i gomilom papira kako žuri da bi tokom dana obavio što više poseta i poziva ka klijentima, nudeći im proizvode neprilagođene njihovim potrebama.

Na neki način tradicionalna prodaja osiguranja podrazumeva upravo to, terenski rad od vrata do vrata, hladne pozive i rad na procenat od prodaje.

Proteklih godina, osiguranje se mnogo promenilo, a samim tim i posao agenta osiguranja, u čemu je u velikoj meri uticao i Osiguranik.

Kod nas se najveći deo posla prodaje osiguranja obavlja online, odnosno putem sajta i ono što je najvažnije: klijenti se sami javljaju.

Nema hladnih poziva i terenske prodaje od vrata do vrata.

Plata je fiksna i sa trendom rasta u skladu sa tvojim napredovanjem, ne zavisiš od prodaje i targeta, što znači da ne moraš da brineš o tome kada si na odmoru i bolovanju.

Proces prodaje podrazumeva odgovaranje na upite koje korisnici ostave preko sajta, gde je zadatak prodavca dobra komunikacija, pregovaranje i edukacija klijenata, razumevanje njihovih potreba i pronalazak najboljih rešenja za njih.

Volimo da kažemo da pomažemo klijentima da donesu pametnu odluku prilikom kupovine osiguranja, a to zaista i jeste naša misija.

Na otvorenim pozicijama za rad sa pravnim licima, jedan od zadataka zaposlenih jeste i održavanje prezentacije klijentima nakon ugovorenog paketa osiguranja, gde ćeš savladati veštine komunikacije i javnog nastupa.

prodaja osiguranja - rad u osiguranju -osiguravajuca kuca

U okviru Osiguranika, izdvajaju se tri prodajna tima za rad sa fizičkim i pravnim licima, kao i tim akvizicije, a da bi od momenta prodaje pa nadalje sve funkcionisalo glatko, tu je i tim podrške prodaje.

Za inovacije, istraživanje tržišta, razvoj proizvoda, njihovo unapređenje i promociju Osiguranika putem digitalnih kanala, zadužen je tim razvoja i marketinga.

Oglas za posao u osiguranju:

Trenutno smo u potrazi za kolegama za dva prodajna tima: za fizička i pravna lica, a na oglase za posao možeš konkurisati putem ovog linka.

Benefiti koje prave razliku – Posao u osiguranju

Kako smo manji tim koji teži napretku i inovacijama, svakom pojedincu je pružena prilika da se istakne, napreduje i karijerno raste, na šta smo posebno ponosni.

O karijernom razvoju naše koleginice Milene Trifunović, koja je počela sa mesta prodavca osiguranja, a danas je šef prodaje, možete pročitati više u tekstu na ovom linku.

Svim zaposlenima pružamo brojne benefite koje utiču na poboljšanje njihovog kvaliteta života i generalno povećanje životnog zadovoljstva i osećaja sreće.

Za brojne beneficije zaslužna je Inspira grupa čiji smo deo od 2015. godine. U Inspira grupi smo naučili da cenimo i negujemo vrednosti poput:

 • fer pleja,
 • preduzimljivosti,
 • hrabrosti i
 • timskog rada.

Svaki zaposleni koji se pridruži našem timu ima obezbeđeno:

 1. dobrovoljno zdravstveno osiguranje,
 2. fitpass,
 3. mogućnost da se edukuje kroz kurseve Krojačeve škole,
 4. opciju da jednom do dva puta nedeljno radi od kuće,
 5. mogućnost fleksibilnog radnog vremena,
 6. pristup wellness i spa sadržajima,
 7. program psihološke podrške i
 8. mogućnost posećivanja konferencijama.
osiguranje posao - posao u osiguranju - prodaja osiguranja posao

Dobra atmosfera i pozitivno radno okruženje svakome pružaju priliku za rast

Svaki dan u Osiguraniku je drugačiji, radno okruženje je dinamično, ali takvo da ne opterećuje pojedinca, već mu daje prostor da uči, raste i napreduje.

Osim kontaktiranja, komunikacije i gradnje odnosa sa klijentima, zadatak zaposlenog prodavca jeste da stvara dobre odnose sa osiguravajućim kućama.

Česti su i timski sastanci, gde svaki zaposleni sa nadređenim prolazi kroz načine za poboljšanje prodaje i odnosa sa klijentima, kao i o mogućnostima za napredak i postizanje još boljih rezultata.

S obzirom na to da gajimo timski duh, tokom godine organizujemo nekoliko timskih druženja na kojima koristimo priliku da se dobro zabavimo.

U kancelariji je uvek pozitivna radna atmosfera, te ćeš umesto lupkanja cipela i kazaljka na satu, često čuti smeh, zvuk šapica i laveža naše najvrednije koleginice Cici, koja je neodvojivi deo našeg tima.

Timski rad, međusobna podrška i pomoć se kod nas podrazumevaju, ohrabrujemo te da uvek pitaš sve što ti nije jasno, te ne moraš da brineš da nećeš dobiti odgovor i pomoć da savladaš sve izazove koje novo radno mesto podrazumeva.

oglas za posao osiguranje - posao osiguranje

Ako želiš da se ponedeljkom budeš nasmejan, radiš u timu koji je uvek spreman da izađe u susret, smatraš da si fer igrač i interesuje te prodaja, još jednom te pozivamo da se na ovom linku prijaviš za poziciju koja ti najviše odgovara!

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje