Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

BizKod v2.0 takmičenje u programiranju

U organizaciji Infostuda, u prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici, 29. i 30. aprila održano je hakaton-takmičenje u programiranju, BizKod v2.0, namenjeno studentima druge i treće godine VTŠ. 

U organizaciji Infostuda, u prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici 29. i 30. aprila održano je takmičenje BizKod v2.0.

BizKod je hakaton-takmičenje u programiranju u trajanju od 24 časa i namenjeno je studentima druge i treće godine Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici. Učestvovalo je 9 timova odnosno 34 takmičara.

Ovakva vrsta takmičenje je prvi put organizovana u Subotici i široj okolini. Takmičenje je počelo svečanim otvaranjem, nakon čega je usledilo upoznavanje sa zadatkom. Timovi su imali oko sat vremena da osmisle svoj projekat na kojem će raditi tokom 24 časa. Ubrzo su usledile konsultacije sa mentorima-programerima iz kompanije Infostud koji su im davali predloge i smernice kako bi što bolje uspeli da realizuju svoj projekat.

U nedelju 30. aprila nakon 24 časa programiranja na red su došle prezentacije na kojima su timovi morali da prikažu funkcionalno softversko rešenje.

Žiri kojeg su činili vodeći programeri kompanije Infostud i profesori informatike sa Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici je poslušao prezentacije, pogledao rešenja i doneo je odluku po kojoj su rezultati BizKod v2.0 takmičenja sledeći:

  1. mesto, tim Tri musketara (Vladimir Sabo, Stefan Popić, Veselin Romić i Saša Vukov)
  2. mesto, tim HIGH5-1 (Andrea Orosz, Attila Szenci, Filip Vučinić i Szilveszter Fejes)
  3. mesto, Cyber Warriors (Zoran Popić, Aleksandar Mamužić. Nenad Vukanović i Aleksandar Ješić)

Iako su tri tima osvojila nagrade, svi timovi su pobednici jer su smogli snage, volje i želje da se isprobaju u ovom teškom programerskom izazovu. Studenti su prezadovoljni takmičenjem koje im je pružilo mogućnost da steknu još više iskustva u timskom radu, da steknu nova znanja i da se trude da isporučuju softverska rešenja u zadatim rokovima.

Facebook stranica takmičenja http://www.facebook.com/bizkod.takmicenje/ Zvaničan sajt takmičenja www.bizkod.rs

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje