Вести

Доносимо новости из Инспира групе.

Директорка Инфостуда у жирију на Стартап викенду

На првом Стартап викенду који ће се одржати од 22. до 24. марта на Краљевском двору у Београду у жирију ће се заједно са искусним инвеститорима и предузетницима наћи и директорка Инфостуда Бранислава Гајић Станојевић.

Стартап викенди су манифестације које су до сада организоване у преко 100 земаља света, а пружају прилку свима који имају пословну идеју да је представе и провере њену одрживост. Кроз овакве манифестације је у свету прошло преко 50.000 предузетника, а први стартап викенд у Србији ће се одржати од 22.-24. марта на Краљевском двору у Београду у организацији Фондације престонаследника Александра за културу и образовање.

Првог дана присутни ће представити своје идеје, па ће се око најпопуларнијих предлога формирати тимови који ће се током наредна два дана бавити развојем прототипа свог производа. На крају ће се пројекат презентовати пред панелом судија међу којима ће се наћи и директорка Инфостуда Бранислава Гајић Станојевић заједно са инвеститорима и предузетницима као што су Дејвид Шох, оснивач и сувласник Орион Телекома, Александар Чабрило, главни менаџер фирме „ХТЕЦ” и директор Српске мреже пословних анђела, Херкулес Фишерман – пословни анђео из Лондона, као и г-дин Владимир Преловац из Преловац Медиа – Мeniџ ВП. Критеријуми за одабир и најбољих ће бити одрживост и оригиналности идеје.

“Наши људи су већ показали умеће и таленат када је реч о информационим технологијама, као и разумевање чињенице да људи који се тиме баве посматрају свет као тржиште и да уколико желе да постигну резултате морају да размишљају глобално и буду на нивоу светских предузећа како би били успешни” – изјавио је за „24 сата“ принц Петар Карађорђевић, који као посебан квалитет људи из технолошког пословања наводи њихову спремност да преузму иницијативу и да „не чекају да им други нешто омогуће или покажу, већ сами освајају нова знања и могућности”.

“Мислим да технолошко предузетништво у Србији може да донесе не само боље могућности за економски развој, већ и другачији начин размишљања, ван навикнутих оквира и граница, где је све могуће остварити” – сматра принц Петар.

Главна награда ове манифестације су улазнице за учешће на европском „Стартап викенду” на ком ће се такмичити сви европски победници – најављују организатори.

Notice: Undefined variable: tag_s in /home/inspira/domains/inspiragrupa.com/public_html/wp-content/themes/inspira/single.php on line 258

Посао у Инспира групи

Погледај како је радити код нас и конкуриши на неку од отворених позиција, стипендију или праксу.

Упознај нас боље