Вести

Доносимо новости из Инспира групе.

Фазе развоја Инфостуд групе – I део

Кроз причу о фазама развоја Инфостуд групе покушаћу да пренесем шта смо научили, шта смо добро урадили, али и шта нисмо. Ове етапе, нимало случајно, примењиве су на све што радите у животу, јер да бисте знали да ли сте на правом путу неопходно је да прођете кроз: опстанак, ширење и самоспознају.

У нашем случају свака фаза трајала је отприлике десет година, оне нису јасно одвојене и преплићу се, али имају и своје правилности. Надам се да ће ова прича бити корисна, посебно онима који крећу у дигиталну авантуру.

Прва фаза развоја – ОПСТАНАК

Како смо дошли од саме идеје до групе бизниса?  

Пре свега, треба да знате да смо кренули у целу причу без корпоративног знања и искуства. Било је потребно десет година да дођемо до критичне количине знања и пара, после којих смо могли да кажемо – сигурно ћемо опстати. У овој фази ћу причати о томе како смо дошли до новца, партнерства и, на крају, културе.   

Интернет бизнис је прво БИЗНИС, па тек онда ИНТЕРНЕТ  

Када смо покренули Инфостуд, претпостављали смо да ће највећи део прихода долазити преко онлине формата плаћања. Но, тржиште је захтевало други приступ. Купили смо машину, штампали фактуре и слали их факсом. Сада, 22 године касније, процес јесте модернизован, али и даље скоро 80 посто прихода Инфостуд групе долази на основу фактура.    

Моја порука на почетку је – интернет бизнис је прво бизнис, па тек онда интернет. Технологија је алат који вам омогућава да створите одређену вредност која треба да се испоручи, али кључна ствар су бизнис логика, менаџмент и економска знања, која омогућавају да се све то деси.   

У овом моменту, после 22 године, имамо сајтове за запошљавање по којима смо најпознатији (Poslovi Infostud, Hello World и Startuj); сајтове из области аутомобилизма (Polovni automobili и Moja Garaža); сајт за оглашавање некретнина (4zida) и за дигиталну продају осигурања (Осигураник), као и сегмент е-комерц сајтова (Internet prodaja guma и AutoHUB).    

Пуно полажемо и на посебну вертикалу, која је проистекла из наше жеље да помогнемо развоју друштва, пре свега у области дигиталног пословања, образовања и предузетништва – ту су Инфостуд ХУБ, ИТ Суботица 2030 и Иницијатива Дигитална Србија.

Идеја  

Године 2000. прочитао сам чланак у Политици о групи студената који су направили информативни сајт у Енглеској. У то време, највећи део факултета и виших школа у Србији нису имали никакве сајтове, па смо ми направили Infostud.com, сајт са дигитализованим информаторима са свих факултета.  

Сајт је садржао информације о пријемним испитима за студенте, студентским домовима, изласцима, а касније је објављивао и резултате пријемних испита. Када смо добили подршку Министарства просвете, прикупили смо од факултета резултате на дискетама и објавили их онлине. То је био хацкинг моменат после кога смо имали десет пута већи број посета, који од тог тренутка никада није пао, већ је само растао.  

Та идеја је била довољно иновативна и радикална да нисмо имали фронталну конкуренцију. Истовремено, била је и довољно јефтина да смо могли да је реализујемо од нашег џепарца.

ПРИХОДИ  

Осим што су нам омогућили да растемо, били су важна повратна информација о квалитету нашег рада. 

Следећи корак био је приходовање. У почетку смо генерисали значајне приходе само од сајта Инфостуд.цом. Двадесет две године после, Инфостуд група је група бизниса, а од њих се само Стартуј.цом бави студентима. Тај део генерише свега 0,06% прихода Инфостуд групе, а 99,04% долази из свих других бизниса које смо развили током ових 20 година. Не заборавите да је у време наших почетака интернет у Србији имало свега 5% корисника.

Како смо дошли до иницијалног кеша?  

  • Партнерства. Партнери су људи који су спремни да раде бесплатно за проценат на нечему сто у том тренутку вреди 0.   
  • Ајде ти сине лепо нађи ПРАВИ посао. Друга битна ствар поред парнерства је што смо шватили да мора да се ради и са стране. Тако сам почео да радим у банци, где сам доста брзо напредовао до позиције директора за Војводину. Осим новца, кроз посао сам добио и приступ корпоративном знању, које сам трансферисао ка нашем бизнису.   
  • Наплата услуга. Од старта почните нешто да наплаћујете. Продаја је јако важна вештина јер морате да научите да разумете и слушате вашег корисника. Ако је он спреман да плати и 5 еура за вашу услугу, он ће да захтева и да тражи. Морате да га слушате.

Приходи су у почетку били смешни, али су били повратна информација да добро радимо јер су временом расли и расли. Такође, водили су нас развијању компетенције продаје, која је доста потцењена у технолошким стартаповима.

Приходи у првих пет година су расли у стотинама процената годишње, по седам-осам пута из године у годину. Међутим, сви ти подаци из почетне, иницијалне фазе су смешни у односу на оно шта смо остварили касније. После 2007. када је дошао АДСЛ и када су сви хтели да нас купе, ми смо имали седам година искуства и могли смо да капитализујемо, јер смо знали више од других о бизнису. На нашем графикону прихода, једино је 2009. уследио озбиљан пад након велике светске кризе 2008. Тада се, у два месеца, десило да је 50% прихода буквално нестало.

ПАРТНЕРСТВА  

Стефан, Бранислава и ја смо опстали током свих година.  

Различито образовно искуство – банкар, физичар и политиколог – у самом старту је било јак ветар у леђа да дођмо до бољих идеја, и та различита перспектива је била све важнија како је инфостуд израстао. Јако пуно дискусија, расправа, различитих погледа на исту ствар су добра страна приче. Ако одаберете праве људе, не бирате само знање, него и то каква је та особа са којом улазимо у партнерство. Уколико је бизнис добар а парнер лош, од почетка до данас не улазимо у партнерство. Постоји једна анегдота – ако нисте у стању да поред неке особе проведете прекоокеански лет, не улазите са њом у партнетство. И даље мислим да је то сјајан критеријум.   

Партнери су ту да вас држе приземним, они ће бити директни и искрени. Нас троје смо од самог почетка ту, а 2012. смо 25% власништва продали Алма Медији и то не из финансијских разлога, него због приступа знању.

КУЛТУРА  

СЛОВО Т – То значи константно улагање у знања наших људи. Стуб слова “Т” представља специјализацију и експертизу, док капа слова “Т” симболизује ширину знања, интересовања, способност особе да има хобије – то их чини људима који су способнији да раде у мултидисципинарним тимовима.  

Наша системска тежња је да градимо људе у облику слова “Т”. Сваки кеш смо улагали у програме обуке и стицање знања и све квалитетније хоусе обуке и консултанте. Константан рад на улагању у раст корпоративног, индивидуалног знања и знања тимова је нешто што смо од почетка радили, још као клинци.

КОНТРОЛА 

Пробај јако да стегнеш шаку.  

Прејака контрола, микроменаџмент гуше нас и нашу фирму и гуше развој наших људи. Приликом одлучивања трудимо се да пратимо два принципа:  

  • Ствари треба да буду урађене на најнижем могућем нивоу који има довољно знања да то може да уради на прихватљив начин, а не на вишем хијерархијском нивоу који има жељу да се тиме бави.  
  • Ви као сениори, покретачи, оснивачи треба да се бавите не стварима које желите, већ онима у којима сте најтеже заменљиви.

БИТИ ФЕР! – Што пре почните да кодификујете и пишете принципе како доносите одлуке, напишите вредности и временом то у писаној форми дистрибуирајте. То ће олакшати људима да знају како се ради у вашој компанији. Када неко дође у систем, када зна да су то принципи и вредности рада, пре свега сам може да одлучи да ли жели да ради у компанији која се залаже за тако нешто. Ако жели, имаће лакше инструкције како да се уклопи у систем рада у једном таквом предузећу.

Шта смо лоше урадили?  

Анти лин 

Били смо анти лин, мислили смо да све знамо, као сви клинци. На скупљи начин смо радили лин. Из чврстих ставова, пребаците се на хипотезе, тестирајте их и на тај начин радите развој производа, било у технолошком, било у вредносном смислу.

ПЛАН, ПЛАН, ПЛАН  

И данас имам Ексел документ у којем пописујем све своје идеје. Наравно да нећу све то остварити, али самим тим што пустим машти на вољу и што то конкретизујем, запишем и размишљам о томе и онда периодично то пребацим у петогодишње, па у годишње, па то у месечне, кварталне, недељне, и на крају дневне планове, билиже сам томе. Људи који ме познају, знају да ја реализујем ствари. И Инфостуд је компанија која реализује планове. Не буде то све савршено и идеално али чини да се ствари десе. И ми растемо, ја растем као појединац, људи око мене расту, растемо као компанија јер пустимо машти на вољу и то спустимо после до дневног плана и учинимо да се тај дневни план деси. А нама се десило много тога што смо испланирали..  

Наставиће се…

Посао у Инспира групи

Погледај како је радити код нас и конкуриши на неку од отворених позиција, стипендију или праксу.

Упознај нас боље