Вести

Доносимо новости из Инспира групе.

Фазе развоја Инфостуд групе – II део

Кроз причу о фазама развоја Инфостуд групе покушаћу да пренесем шта смо научили, шта смо добро урадили, али и шта нисмо. Ове етапе нимало случајно примењиве су на све што радите у животу, јер да бисте знали да ли сте на правом путу неопходно је да прођете кроз: опстанак, ширење и самоспознају.

У нашем случају свака фаза трајала је отприлике десет година, оне нису јасно одвојене и преплићу се, али имају и своје правилности. Надам се да ће ова прича бити корисна, посебно онима који крећу у дигиталну авантуру.

У првом делу смо се највише осврнули на фазу опстанка Инфостуда у којој смо начинили прве кораке, савладали прве изазове и на крају поставили чврсте темеље за даљи развој и наредне две фазе кроз које пролази наша компанија. Долазимо до друге фазе, у којој смо на чврстим темељима кренули да развијамо наше бизнисе, да унапређујемо постојеће и растемо као компанија.

Друга фаза развоја – ФАЗА ШИРЕЊА

Након прве фазе, не само да смо опстали него смо имали довољно новца и знања да започнемо следећи корак у развоју Инфостуд групе – експанзију. Кренули смо да се ширимо. Како је текло наше размишљање и доношење одлука о експанзији и развоју нових бизниса које је уследило у тој фази?

Дакле, први бизнис који смо имали је Стартуј – студенти и образовање. Са тог становишта, почели смо да размишљамо шта то студенти желе? – Посао.

А шта радите када имате посао? – Купујете аутомобил.

Када имате аутомобиле – потребне су вам гуме, па смо ушли у продају гума за власнике аутомобила.

Затим је настао “Hello World” – сајт за ИТ огласе за посао.

За аутомобиле и запослене потребна су осигурања – за те намене смо развили сајт “Осигураник”.

Следећа ствар за људе када имају ауто и посао је улагање у некретнине – настао је сајт “4zida.rs”.

Која је логика којом смо ишли при развоју наших бизниса? – Пратили смо наше кориснике.

Ширили смо се, пробали и пуно тога успели, али такође, пуно тога и нисмо успели. Имали смо бизнисе који се нису испоставили као прави потези током развоја, али то нас није зауставило. Битна стар коју треба схватити у борби са неуспесима јесте да је поента да устанете више пута него што паднете, а да кад паднете, тај пад не буде прејак да не можете да наставите даље. Говоримо о приступу неуспеху на научном начину – У економији и у бизнису, окружење често од нас очекује да морамо да успемо. Међутим, кључна ствар је схватити да не треба да пропаднете, али и да не морате од почетка и у свему да успете. Пробали смо, ризиковали смо, пропали смо на пуно пројеката, али из свега тога створили смо и пуно успешних.

Неке од карактеристика друге фазе нашег развоја су и децентрализација, продубљивање знања, управљање финансијама, као и раздвајање власништва од управљања.

Децентрализација – Након што смо се проширили, морали смо да се децентрализујемо. Ову фазу је карактерисала градња децентрализованог менаџмента за сваки бизнис. Сваки бизнис је добио свој маркетинг, ПР и ИТ тим, док су на нивоу централе остали набавка, ХР и администрација.

Даље продубљивање знања – Када смо дошли до веће количине новца, тада смо још више почели да улажемо у знање. Нисмо више били оријентисани само на Србију већ смо почели да шаљемо учеснике на најстручније конференције из области оглашавања послова, аутомобила, осигурања… Ми смо фирма која шаље у највећем броју учесника по фирми јер их шаљемо како бисмо ширили знање и искуство. Повратна инвестиција је јако велика.

Финансије – У другој декади имамо спорији раст услед улагања у децентрализацију, знање, ширење, али опет долази до нивоа експоненцијалног раста – када нас труд у улагање и дизање на виши ниво долази на наплату и реализацију.

Раздвајање власништва од управљања – Ово представља јако емотиван и изазован задатак за предузетнике, али неопходан. Највећи интерес за власника јесте да његову фирму води неко који ће направити нешто вредно од компаније. Зато је потребно извршити јасно раздвајање права власника и права управљања. Лаптоп који користим у фирми није мој, него власништво компаније и њиме управља менаџмент. Ја сам власник 37,5% фирме и као власник могу да их продам и да учествујем у постављању менаџмента. У структури доношења одлука у вези тога ко је директор, ја сам се одрекао апсолутног права на то, јер је направљена структура управног одбора која мене може да смени. Да ли ћу ја остати директор не зависи само од мене, већ и од њих. С друге стране, оно што зависи од мене јесте то да ли ћу бити довољно добар као директор и да ли људи верују да ја јесам довољно добар и да сам најбоља особа у овом тренутку или у будућности која треба да води Инфостуд.

Мој циљ као директора јесте да постанем заменљив. За три до пет година врло активно ћу почети да радим на својој сукцесији и да градим људе који ће моћи да преузму посао од мене јер то је начин даљег раста компаније.

Шта нисмо урадили добро у овој другој фази/декади?

Али ми смо другачији – Мислили смо да смо другачији до тренутка када сам прочитао књигу “Тхе еффецтиве еxецутиве” Питера Дракера из 1967. године. Ова прича о доношењу одлука и организацији применљива је на 90% тема којима се ми бавимо сада. Иако је написана 1967. године, све је апсолутно валидно применљиво на Инфостуд и данас. Почели смо радикалније да примењујемо доказане праксе из области менаџмента и организационог дизајна, а касније ствари смо радили у домену развоја производа и прављења онога што треба да буде наше. Престали смо да мислимо да смо различити и да измишљамо како се раде ствари и решавају проблеми које је неко други већ имао и решио хиљаду пута. Нема потребе да све радите сами од почетка, нешто можете сами али пуно тога можете и да узмете готово.

Нејасна стратегија – Нисмо јасно знали шта желимо да будемо. Последично, имали смо нејасну организацију, нејасан организациони дизајн који то треба да постигне и каснили смо са неким организационим променама. Ово вам причам јер је ово потпуно нормално. Ако стварате нешто ново, поготово ако сте предузетник и стварате нешто од нуле, магловити пут је нормална ствар.

Трећа фаза развоја – САМОСПОЗНАЈА

Сада смо у трећој фази нашег развоја и много јасније знамо шта смо. Инфостуд група олакшава живот људима у важним и практичним животним питањима и представља дигитални животни сапутник наших корисника. Имамо бизнисе у области оглашавања, финансија и осигурања, е-трговине, бавимо се ризичним (вентуре) пласманима, а посебно смо поносни на наше активности за унапређење друштва и заједнице.

Инфостуд група помаже бизнисима да дођу до свог пуног потенцијала и остваре синергију са остатком групе, како би као целина били успешнији него као поједини делови.

У трећу декаду смо ушли тако што смо дефинисали своје игралиште и нема више потребе да експериментишемо. Јасно знамо чиме желимо да се бавимо а чиме не, а то чиме желимо је довољно велико да нам омогућава остваривање економије обима. Наша конкуренција су велики играчи, али са ширењем и позиционирањем наших области имамо тржиште које је довољно брањиво и немамо потребу да се ширимо више хоризонтално него идемо у аквизицију, продубљивање и консолидацију наших позиција и нашег знања.

Међутим, нови изазови стоје пред нама. Неке од ствари са којима тек треба да се изборимо и савладамо су комплексност, висок ниво развоја и промена и глобална конкуренција. У наредној декади бавимо се продубљивањем нашег знања, наше експертизе и учвршћивањем темеља.

Опстанак, ширење и самоспознаја су фазе кроз које многе компаније пролазе на мање или више сличан начин. Током наше прве 22 године, све што смо учинили било је у циљу да нашим корисницима будемо увек од помоћи за многе велике и мале животне победе. На том путу се надамо да смо успели, и да ћемо наставити да унапређујемо своје услуге и да ћемо још спремнији ући и у следећу фазу развоја.

Посао у Инспира групи

Погледај како је радити код нас и конкуриши на неку од отворених позиција, стипендију или праксу.

Упознај нас боље