Вести

Доносимо новости из Инспира групе.

Инфостуд учествовао на Форуму студената и привредника Србије

  • Почетна
  • Вести
  • Инфостуд учествовао на Форуму студената и привредника Србије

Компанија Инфостуд учествовала је 7.децембра на “Форуму студената и привредника Србије 2011”. Том приликом се дискутовало о реформи система образовања и усагалашавању са потребама привреде.

Компанија Инфостуд учествовала је 7. децембра на “Форуму студената и привредника Србије 2011”. Том приликом се дискутовало о реформи система образовања и усаглашавању са потребама привреде.

На уводоној панел дискусији учествовали су председник Републике Борис Тадић, министар просвете и науке проф. др Жарко Обрадовић, председник Српске асоцијације менаџера Бојан Радун и генерални директор Телекома Србије Бранко Радујко.

Након тога следили су округли столови у којима је учешће узело преко 100 представника привреде. Питање усклађивања потреба тржишта рада са образовним системом се у нашој земљи протеже већ годинама и веома је мало урађено за решавање овог проблема. Студенти често немају адекватну праксу током студија, и велики део терета око проналажења исте пребачен је на леђа студената. На тржишту рада посао много лакше проналазе студенти који су током студија учествовали на различитим пројектима, похађали праксе, били активни и, већ по завршетку студија, имају чиме да попуне своју биографију и то представе послодавцима.

Како би помогла студентима да смање јаз између садашњег образовања и тржишта рада компанија Инфостуд је у јуну 2011. покренула сајт Najstudent.com чији је циљ управо да пружи информације о праксама, организацијама и студентским програмима. На овај начин компанија Инфостуд жели да подстакне проактиван приступ студирању кроз додатно стицање знања како би се студенти боље припремили за излазак на тржиште рада.” изјавио је Томислав Ћетковић, шеф образовних сајтова Инфостуда.

Notice: Undefined variable: tag_s in /home/inspira/domains/inspiragrupa.com/public_html/wp-content/themes/inspira/single.php on line 258

Посао у Инспира групи

Погледај како је радити код нас и конкуриши на неку од отворених позиција, стипендију или праксу.

Упознај нас боље