Приче из Инспира групе

Упознај наш тим. Ово су приче наших запослених.

Како изгледа посао продаје осигурања када се клијенти сами јављају

Zamisli da radiš u firmi koja se bavi osiguranjem, ali ne moraš da oblačiš odelo za posao, gde ti ponedeljak ne pada teško, a umesto rada na terenu, posao se obavlja iz kancelarije i od kuće.

Osiguranik se već skoro deceniju bavi poslovima osiguranja na jedan potpuno drugačiji način, gde se najveći deo rada sa klijentima obavlja online, posebna pažnja posvećuje se njihovoj edukaciji po pitanju osiguranja i pronalaženju rešenja prilagođenih njihovim potrebama i mogućnostima.

U prodajnom timu Osiguranika, otvorena su tri konkursa za posao, a šef prodaje Milena Trifunović, koja je već 6 godina deo ovog tima, priča kako je raditi u jednoj uspešnoj firmi koja je deo Inspira grupe.

osiguranje posao - posao u osiguranju - prodaja osiguranja

Када кажеш некоме да радиш у осигурању, вероватно замисле стерилну атмосферу у канцеларијама, људе у оделима и кошуљама и формалне разговоре по цео дан.

Међутим, ситуација је потпуно другачија, зато смо јој и поставили неколико питања везаних за посао у осигурању:

1. Опиши нам каква је атмосфера у Осигуранику и како се осећаш када одеш на посао?

“Своју каријеру сам започела у једној традиционалној корпорацији. У питању је био посао у једној осигуравајућој кући и то давне 2009.

Tада је атмосфера у таквим компанијама била поприлично строга – одело, кравата, кодекс облачења у три боје, откуцавање са строгим обезбеђењем…

И када сам након скоро десет година проведених у једном таквом систему те 2018, сада је то пре скоро пуних шест година, прешла у Осигураник, нисам могла да се начудим колико је све опуштеније. Однос према колегама, стил комуникације како вербални, тако и путем мејлова, цхат-ова, атмосфера, облачење…

Од тада су се промениле ствари и у корпорацијама, а у Осигуранику је само постало још пријатније радити у сектору осигурања.


Нама у Осигуранику је итекако приоритет професионалност, гајење квалитетних и дугорочних односа са клијентима и нигде не мањка та озбиљност у послу, само је све некако лакше када са осмехом и растерећен долазиш понедељком ујутру на посао, јер знаш да ће те дочекати лепо расположење међу колегама и пријатна атмосфера у канцеларији.

Milena Trifunović, šef prodaje u Osiguraniku

Верујем да великог удела у свему томе има и култура и вредности које пропагира и сама групација – Инспира група.”

2. С обзиром на то да си пре неколико година и сама кренула од продаје осигурања у Осигуранику, а сада водиш продајни тим, можеш ли рећи како изгледа један радни дан продавца осигурања и шта га то чини другачијим?

“Осигураников тим продаје, пре свега, има две линије:

  • први тим чине колеге које ради искључиво са корпоративним клијентима,
  • док се други тим бави продајом производа осигурања усмереним ка физичким лицима.

Заједничко и за један и за други тим је то што нема хладних позива, за које људи на прву лопту везују рад у продаји осигурања.

Већина у глави има слику агента у оделу и кравати, за које у великом броју случаја радни дан изгледа тако што журе да окрену што већи број контаката како би продали производе осигурања насумично, без улажења у детаље и сврсисходност саме потребе клијента, а зарад што боље провизије и зараде. У Осигуранику то није случај.

Клијенти се у највећем броју случаја сами јављају нама, а путем упита на нашем сајту: како физичка лица, а тако и велике компаније, тражећи посвећеног саветника, који ће да им истражи цело тржиште осигурања: све опције пакета и понуда, неко ко ће да их посаветује која је најбоља опција за њих индивидуално, у односу на потребе, жеље и буџет којим располажу, а упоредо и да им растумачи сва ‘ситна слова’ у условима осигурања, која се морају разумети пре уговарања полисе.

Сваки радни дан је другачији.

Данас може да вам се јави власник фирме од пет заполених који има идеју бенефита за свој мањи, али јако битан тим кључних људи, а већ сутрадан велика корпорација, која има централизовану политику бенефитних осигурања.

Опет то може бити и Марија која би да осигура розе фићу и ништа не зна о аутомобилима или пак Дејан, који је страствени познавалац одређене марке аутомобила и свој ауто не паркира нигде сем ако није обезбеђена гаража у питању.

Генерално и свест наших суграђана о осигурању нажалост није на високом нивоу као што је то случај у неким другим земљама.

Зато се цео наш тим труди путем текстова на блогу, истраживања којима се бавимо и несебично јавно објављујемо, али и у свакодневном раду са нашим клијентима да их едукујемо о битности, али и логици осигурања.

Шта су жеље, а шта је реалност, која су њихова права, али и обавезе. На крају дана, најважније нам је да клијент буде задовољан и да је донео паметну одлуку о избору осигурања за себе, своју породицу или фирму. “

3. Шта је теби најважнији бенефит који ти пружа Инспира група и сматраш да је важан и сваком запосленом?

“Апсолутно на прво место бих издвојила баланс пословног и приватног живота. И то не као неку флоскулу или нешто што нам пише на неком компанијском сајту, већ као неку свакодневницу коју живим и коју осећам сваки дан.

Поштовање и индивидуалност – то да неко није само још један запослени, већ индивидуа за себе, који има и приватан живот, породицу, куче, маче, родитеље, хоби, потребу за одмором, слободним даном. Све то чини да се свако од нас осећа добро када одлази на посао.

Једноставно сваки запослени добија пуну слободу и поверење, а мислим да управо то и јесте кључ срећног запосленог, јер када некоме даш поверење, тај неко као запослени ће то увек и вратити кроз вредан и одговоран рад. Такав дух рада и етике се гаји код нас. “

Осигурање посао – Вредности које негујемо у Инспира групи

Једна од вредности које негујемо у Инспири је фер игра, посебно важна у једном бизнису као што је Осигураник. Јасно је да играте фер према клијентима и сарадницима, а како се фер игра огледа у тиму?

Играмо фер је једна од вредности наше Групе. Наши сарадници и клијенти то осете у свакоденевној сарадњи са нама, али и наши запослени то могу да потврде.

Увек се трудимо да дамо једнаке прилике свима, не правимо разлике међу колегама у односу на њихов сениоритет, искуство, а у смислу уважавања и давања предности, све су то примери за фер однос у тиму.

У крајњој линији ако немате такву атмосферу у компанији за раст и развој каријере запослених, не можете ни да очекујете да имате мотивисане људе, они ће бити незадовољни и на крају отићи да пронађу своју срећу на неком другом месту, а један од основних приоритета Осигураника је одувек био прављене снажног и складног тима.

Какве су могућности за раст и напредовање у Осигуранику, шта један запослени може да очекује?

Може да очекује прилику и простор за учење, рад на себи и напредовање. Како продајних вештина, тако и курсева и обука везаних за нпр. тиме менаџмент, организацију, јавни наступ…. Подршку и пут ка томе добиће од свог менаџера, као и од компаније.

Наиме, организовани смо тако да се развој људи доста ослања и на иницијативу самог запосленог и то је одувек био постулат наше Групе.

Свако ко је спреман да уложи труд и време наићи ће на позитиван став надређеног, али и на подршку и помоћ кроз тимски рад.

Овако нешто се код нас, могла бих рећи подразумева, јер ћемо колеге увек охрабрити да питају све што им није јасно, те не морају да брину да неће добити одговор и помоћ да савладају све изазове са којима ће се сусрести у свакодневном раду.

Ако си се пронашао у редовима изнад, сматраш да би се уклопио у екипу која ће учинити да ти сваки радни дан буде бољи, желиш да каријерно напредујеш у Групи која цени сваког запосленог, пријави се на оглас за посао који ти највише одговара.

Посао у Инспира групи

Погледај како је радити код нас и конкуриши на неку од отворених позиција, стипендију или праксу.

Упознај нас боље