Приче из Инспира групе

Упознај наш тим. Ово су приче наших запослених.

Од хонорарца до професионалца: како се напредује у Инфостуду

Своја искуства о првим данима у компанији, свом развојном путу и каријерном напредовању са нама је поделило троје Инфостудоваца запослених у сектору продаје. О томе како њихов посао изгледа, шта воле код њега, колико времена је прошло до првог напредовања, како их је компанија подржала да следе своја интересовања причали су Сузана Енги, Наташа Милошев и Момир Врањеш.

Радни однос одмах после хонорарног уговора

Сузана Енги се запослила на сајту Послови Инфостуд 2018. године као хонорарац у продаји, односно хонорарни сарадник.

– Мој посао је био да радим оперативне ствари како бих олакшала продајним саветницима њихов свакодневни рад – јављање на телефон, преусмеравање позива, слање брзом поштом уговора које они склопе са клијентима – каже Сузана.

Тај посао је радила осам месеци пре него што је примљена у компанију на позицију аквизитера.

– Управо када сам ја завршавала свој хонорарни уговор формирана је ова позиција. Она подразумева да за потенцијалне клијенте креирамо понуду која највише одговара њиховим потребама, као и да за оне који нису користили наше услуге неко време осмислимо начине на које можемо да обновимо и продубимо нашу сарадњу, каже Сузана.

Осим тога, и мој, а и посао мог тима је да на разне начине, ширимо наш портфолио клијената активним позивима, проналажењем најбољих начина да одговоримо на њихове потребе за запошљавањем. Касније проверамо да ли су ти исти послодавци задовољни и та повратна информација нам пуно значи за даљи развој услуга – објашњава она.

Сузана је тренутно тим лид у тиму аквизиција. Раније је све радила сама, а сада има још троје људи уз себе.

Сузана Енги – Продајни саветник, Послови Инфостуд

– Баш пред корону сам отишла на трудничко и породиљско одсуство па сам добар део времена провела код куће. Вратила сам се прошлог септембра у тим аквизитера у којем нисам познавала ниједног колегу. Међутим, врло брзо смо се сконтали, нашли заједнички језик и почели фантастично да функционишемо. Природним током је дошло до тога да сам на себе преузимала нека мало комплекснија задужења, аналитику и ревидирања постојећих процедура. Све то је довело до тога да сам данас на позицији тим лид аквизитера.

Битно је показати иницијативу

– У оквиру компаније Инфостуд се људи охрабрују да негују своја пословна интересовања чак и када она нису у директној вези са позицијом коју обављају.

Битно је показати иницијативу и имаћете пуно разумевања и подршку уколико желите да се усавршавате и да успеху компаније допринесете на нове начине. Труд и рад увек се препознају – каже Сузана и додаје:

– Ако желите да се развијате у неком правцу, а компанија тренутно нема потребе за тим кадром, биће вам понуђена нека алтернатива и ако се отвори позиција која је у складу са вашим интересовањима, свакако ће вас имати у виду – каже Сузана Енги.

Она појашњава да свака промена описа посла доноси и нова задужења.

Као и на већини других позиција, почетна задужења у тиму аквизитера највише су подразумевала оперативни део посла. Како је време пролазило и моја интересовања и залагања се мењала, задужења су ми постала комплекснија, почела сам више да се бавим аналитиком и самим људима у тиму, унапређењем процеса и доношењем одлука које на овај или онај начин утичу на развој бизниса

Како напомиње, надређени је ту да помогне када запослен изрази јасну жељу да напредује и покаже да жели да постигне више.

– Менаџер вам пружа подршку и даје слободу да изаберете интерну или екстерну обуку која би вам значила за професионални развој – истиче Сузана додајући да обуке могу да буду индивидуалне или да су намењене већем броју људи.

За годину дана до позиције продајног саветника за веће клијенте

Наташа Милошев ради у Инфостуду од пре годину дана на позицији продајног саветника у тиму Алфа, који склапа послове са “улазним“ клијентима. То су они који тек почињу сарадњу са Инфостудом, први пут се оглашавају или имају мање потребе за запошљавањем.

– На самом почетку моје главно задужење је било да бринем о клијентима и радим активну продају огласа, као и продају пакета огласа. Првенствено сам била задужена за нове клијенте – када се неко први пут огласи да га упутим како функционише наш сајт и да га упознам са нашом понудом. Битно је да на прави начин разумемо потребе клијента и одговоримо на њих како би он био задовољан и да нам се увек враћа – објашњава Наташа.

Она истиче да у фирми врло цени свака иницијатива и проактивни приступ послу, а којим сам процес рада може да се олакша и унапреди.

– Ова фирма охрабрује и младе људе који су тек дошли да износе своја становишта, аргументовно бране свој став и да се кроз здраву размену мишљења развијају и напредују – наглашава Милошева.

Наташа је у Алфи била десет месеци, а онда је напредовала у сегмент Бета, који ради са клијентима који имају веће потребе за запошљавањем у односу на Алфу.

– Посао је нешто другачији него у Алфи, али основна задужења су иста – каже она и додаје:

– Напредовање продајних саветника из једног сегмента продаје у други зависи од њиховог учинка у послу, колико сте тимски играч, да ли делите своје знање и искуство, колико често помажете колегама, као и да ли имате креативности и самоиницијативе, али и стрпљења да саслушате клијента и одговорите на његове потребе.

Наташа истиче да је ментор имао јак утицај на њен каријерни пут.

– Мени је напредовање олакшала Гоца, моја надређена. Помогла ми је око сваке дилеме и питања које сам имала. Додељивани су ми различити ментори у односу на проблематику коју сам желела да савладам. Колеге и ја смо прошли системске обуке које су допринеле да наш посао боље и квалитетније обављамо – каже Наташа Милошев.

Дошао на праксу, а данас је продајни светник за највеће корпорације

Момир Врањеш је почео да ради у Инфостуду 2016. године тако што је дошао на праксу на позицију корисничке подршке на сајту Половни аутомобили. Након пробног рада од шест месеци прешао је на сајт Послови Инфостуд. Тренутно ради са највећим клијентима тј. саветује их како да се на тржишту рада представе и дођу дођу до квалитетних кандидата за запошљавање.

– Мене мотивишу изазови и волим да се доказујем. Чим сам дошао у Послове осетио сам велико поверење окружења и оно је било обострано – каже Момир.

Први посао ми је био нека врста корисничке подршке где сам се јављао на телефон, помагао клијентима у коришћењу њихових налога, био подршка приликом поручивања огласа и регистрације нових клијената, а по потреби и преусмеравао клијенте у зависности од упита. Посао је подразумевао и активно позивање нових клијената, ради успостављања сарадње. На тој позицији сам био пет месеци, а потом сам напредовао на позицију саветника за клијенте – каже Врањеш.

У Алфи је доминантан вид комуникације телефонским путем и постоји велики број клијената. Момир је сарађивао са свим компанијама – од оних мањих преко средње развијених, па све до оних већих, а његова отворена комуникација и непосредност му је у великој мери помогла да напредује.

– У Бета сегменту сам добио прилику да одлазим на састанке са клијентима, што је и била моја жеља. Састанци ми омогућавају да упознајем индустрије и радим са компанијама које имају неколико десетина, али и онима које имају неколико хиљада запослених. То је једно сјајно искуство, јер вам и клијенти помажу да се развијате пошто у портфолију имам компаније из различитих индустрија и у раду са њима добијам прилику да сазнам како функционишу различите делатности. То ми омогућава да се још боље упознам са стањем на тржишту, самим тиме – да будем бољи саговорник мојим клијентима – описује Врањеш.

-Ова жеља за усавршавањем ми је омогућила да напредујем и пређем у Гама сектор, који ради са највећим корпорацијама, а углавном су то компаније које најчешће запошљавају и највише се оглашавају на нашим сајтовима – каже Момир.

Захвалан сам мојим менторима

У Пословима Инфостуд се напредује захваљујући упорности, вољи, жељи и ентузијазму.

– Уколико имате визију и циљ, то треба да се покаже кроз рад, путем дисциплине и континуитета. Наравно да је важна и подршка. Ја сам је имао и од колега и од надређених. Ментор је први који новозапосленом у напредовању помаже, а ја сам својима искрено захвалан- истиче Момир.

– Осим тога колеге и ја смо прошли разне обуке, од комуникационих вештина, преко енглеског језика, до многих других. Имамо прилику да пратимо све важне догађаје, семинаре, конференције као и да учествујемо у организацији неких од оваквих догађаја. На тај начин промовишемо и представљамо актуелне трендове са тржишта рада – описује Врањеш.

Тимски дух је оно што додатно мотивише, те сви саговорници тврде да је добра радна атмосфера заштитни знак Инфостуда.

Са таквим “ветром у леђа” све је лакше и лепше, а није мала ствар кад и на посао и са посла идете задовољни.

Посао у Инспира групи

Погледај како је радити код нас и конкуриши на неку од отворених позиција, стипендију или праксу.

Упознај нас боље