Приче из Инспира групе

Упознај наш тим. Ово су приче наших запослених.

Пивским путем до Инфостуда

Ово је прича о једном програмеру, који се из долине Дрине преселио на север Бачке, где већ неко време пише код сајта 4зида.рс. Каже, никада се није покајао због своје одлуке.

Дефинитивно чудан наслов, али кликтабилан, што је добро. Сваки програмер ако затреба умије и инфлуенсер бити. Ово ми је сад пало на памет и вероватно нема везе са истином. Можда ће звучати уврнуто, засигурно не звучи похвално, али да, пиво ме је довело до Инфостуда и рада у истом.

Но, ајде, чисто да се представим пре него што испричам о свом пивском путу. Родом сам из Бање Ковиљаче, ишао сам у Средњу грађевинску, па студирао права у Новом Саду и данас сретно запослени програмер. Занимљив пут једног грађевинца, несуђеног правника до ИТ-а, али то је већ друга тема и изискује много више времена, а и живаца да то све објасним, како сам из грађевине завршио на праву, а са права упао у ИТ.

Интересантнији, а притом и краћи, је пивски пут, односно како сам пивом стигао до Инфостуда и 4зида.

Једне мајске вечери, у једној од ковиљачких кафана, с пријатељима сам попио које пиво више, тачан број непознат, а и суштински небитан. По доласку кући, негде, заиста се не сећам где, искочио је оглас за посао “ Full Stack Developer у 4зида.рс. Послао сам пријаву, што се да и наслутити, јер не бих данас писао ово да нисам. Да није било тог пива више, видео бих да је место рада Суботица и вероватно не бих послао пријаву. Овако нисам видео место рада. Наравно, апсолутно сам заборавио да сам негде послао пријаву. Док једног јутра није зазвонио телефон, позив са броја 024…

Ко и зашто из Суботице зове мене, шта ће му то у животу, помислио сам пре него што сам се јавио. Међутим, био је то позив из Инфостуда, позвали су ме на разговор. иако пре тога никада нисам био у Суботици, а знао само да је Спартак из Суботице, да се ту негде точи Горки лист и да је позивни 024, одлучио сам да одем на тај разговор. Некако ми се одмах допала прича, без размишљања, што кажу на прву сам рекао судбоносно да и кроз 2 недеље се доселио у Суботицу.

Само месец дана раније сам живео у Новом Саду, ни на крај памети ми није било да ћу икад и отићи у Суботицу, а камоли живети тамо. Брзо сам се адаптирао, јер једна од бољих ствари у Инфостуду је што су људи пријатни, отворени и насмејани, па чак и ако неко није такав, када овде дође временом такав постане. И спремни су да ти помогну, не само из твог бизниса, него и из осталих бизниса, не нужно само око посла. Поздрав за продавце са сајта Половни аутомобили. Тако сам и захвалан ИТ сектору ИПГ-а (Интернет продаја гума), који су ми, поред шефа и ментора, много помогли да се брзо адаптиран на начин рада и почнем радити нешто корисно, између осталог, због чега сам и добио посао.

Убрзо сам вољени Ларавел заменио Симфонијем, и данас много боље познајем Симфони, него што сам икада познавао Ларавел. Данас много више знам него што сам знао онај први радни дан, тако да је ово сјајно место за лични, професионални развој, поред тога што идем срећан на посао, што се на послу осећам задовољно и ајде, рећи ћу, и што у фрижидеру увек има хладног пива. Некако ме изгледа прати та грађевина, па сам део тима 4зида, а из осталих бизниса нас зову зидарима.

Не знам како је радити са мном, али знам да је мени добро радити с људима из мог тима. И помало их волим. Рећи ћу помало, чисто да се не уобразе.

Ако вам се можда ради са мном, има ту негде оглас за посао у 4зида, треба нам појачање.

Ко зна, можда неко од вас буде писао о чудном путу до Инфостуда, можда то буде неки вински или ракијски пут. Или неке здраве хране пут. Добро, не знам како од здраве хране може да се не види место рада, али није ни битно.

Долазак у Инфостуд ми је једна од бољих животних одлука, те стога хвала пиву с почетка приче.

И да, верујте, има се и Суботица због чега волети.

Посао у Инспира групи

Погледај како је радити код нас и конкуриши на неку од отворених позиција, стипендију или праксу.

Упознај нас боље