Вести

Доносимо новости из Инспира групе.

Учествујемо у Ноћи истраживача, ове године онлајн

Европска ноћ истраживача ове године ће се одржати 27. и 28. новембра у виртуелном окружењу, доносећи путем интернета бројне научне изазове, експерименте, предавања и дружења са научницима.

У години која протиче у знаку пандемије, организатори су одлучили да удруже снаге и радозналцима свих узраста понуде научни програм који ће им бити доступан кроз свега неколико кликова, под слоганом Да наука проструји. Суботица је за ову прилику припремила 17 видео материјала који ће бити доступни од 27. новембра на званичном сајту манифестације, као и на Јутјуб каналу “Ноћ истраживача Суботица”.

Посетиоце и даље очекују бројне научне активности, експерименти, демонстрације, подељене преко снимака, апликација за паметне телефоне, сајтова, игрица, ливе YоуТубе преноса, друштвених мрежа.

Инфостуд група традиционално учествује у овој манифестацији, а ове године представиће се члан нашег Дата Сциенце тима, Стеван Острогонац, са системом детекције и идентификације лица.

„У протеклих пар година, почели смо да реализујемо пројекте из области науке о подацима. Располажемо нумеричким и текстуалним подацима, а имамо и велику базу фотографија. У том процесу, сазнајемо много о томе шта и како утиче на пословање, а експерименти су увек изазовни и неизвесног исхода, што овај посао чини занимљивим. С времена на време, из радозналости, бавимо се и мањим експериментима, који обично резултују неким новим идејама, али и занимљивим играчкама. Овог пута, осмислили смо систем за идентификацију и детекцију лица “, каже Стеван.

Ноћ истраживача је подржана од стране Европске комисије у оквиру Марија Склодовска-Кири акције, који представља програм Европске Уније за јачање европске истраживачке каријере.

Посао у Инспира групи

Погледај како је радити код нас и конкуриши на неку од отворених позиција, стипендију или праксу.

Упознај нас боље