Вести

Доносимо новости из Инспира групе.

Свечано отворен БизКод хакатон

У организацији Инспира групе, седми пут заредом званично је отворено БизКод студентско такмичење за прогамере и економисте

Данас је у просторијама суботичке компаније Инспира група (некадашње Инфостуд групе) отворено седмо издање студентског такмичења БизКод, које је намењено студентима Високе техничке школе струковних студија и Економског факултета из Суботице.


17 тимова и 68 учесника имају 24 сата да осмисле најбољу идеју и реше задатак, а у томе им помажу ментори из Инспира групе. Као и до сада, студенти се такмиче у једној од две изабране категорије – програмирању и разради бизнис идеје. Очекује се да студенти покажу креативост, иновативност, вештину комуникације, тимски и такмичарски дух, као и склоност ка самосталном истраживању.

Отварајући такмичење, Бранимир Гајић, директор Инспира групе, поздравио је професоре, такмичаре и БизКод организациони тим који чини преко 60 запослених из Инспира групе.


„У претходних 7 година преко 300 студената је прошло кроз БизКод, а око 25 њих се запослило у Инспира групи. У сигурном окружењу имали су прилику да прођу кроз разне изазове излазећи из зоне комфора. Овај викенд је ваша прилика да прођете кроз симулацију једног пословног изазова који ће вас чекати када се запослите. Осетићете како је то бити суочен са кратким роковима, са непознатим ситуацијама које ћете имати утисак да не можете да решите, а потенцијално и са проблемима у тиму и решењима истих”, изјавио је Бранимир Гајић.


У име Економског факултета, такмичарима се обратио декан проф. др Небојша Гвозденовић, који је подсетио такмичаре да су кроз историју људи били спремни на разноразне ризике како би победили. Такође им је рекао да не забораве да се не такмиче са другима, већ само сами са собом, јер једино себе могу да унапређују и побеђују.

Проф. др Златко Човић са ВТШ-а поздравио је студенте рекавши им да су они пример како се излази из зоне комфора и подсетио да никако не забораве да раде као тим, јер окупити се у тим је само почетак, одржати тим је напредак, а тимски рад је прави успех.

Нора Нешков, пројектни менаџер овогодишњег БизКод-а, упознала је учеснике са пропозицијама такмичења, а затим открила задатке, БИЗ и КОД тимовима.

„Не заборавите да имате менторе који су са вама 24 сата и оно најбитније – Увек играјте фер”, поручила је Нора Нешков.

Такмичарски део се завршава сутра у раним јутарњим часовима, након чега следи презентација решења, жирирање и проглашење победника. За најбоље тимове обезбедили смо награде, а верујемо да ће сваки учесник са такмичења понети знање и ново искуство.

Посао у Инспира групи

Погледај како је радити код нас и конкуриши на неку од отворених позиција, стипендију или праксу.

Упознај нас боље